Ung konservativ bliver ny politisk ordfører

ORDFØRER-NYT: Konservative skifter politisk ordfører, fordi Mai Mercado skal på barsel. Ny kvinde på posten er miljøordfører Mette Abildgaard. 

Foto: Rasmus Flindt Pedersen/Altinget
Cecilie Gormsen

Fra på tirsdag hedder Konservatives politiske ordfører ikke længere Mai Mercado, men i stedet Mette Abildgaard.

Den midlertidige udskiftning på den centrale post sker, fordi Mai Mercado venter sit andet barn og går på barsel.

Mette Abildgaard har allerede en række ordførerskaber – blandt andet miljø, klima, sundhed og psykiatri. Disse ordførerskaber beholder Mette Abildgaard, ligesom hun også indtræder i de igangværende forhandlinger om gymnasiereformen.

LÆS OGSÅ: Mini-ordførerrokade i Dansk Folkeparti

Foto: Konservative

”Jeg ser det som min fremmeste opgave at gøre det endnu tydeligere for danskerne, at Det Konservative Folkeparti adskiller sig politisk fra de andre borgerlige partier,” lyder det fra Mette Abildgaard i en pressemeddelelse.

Hun peger blandt andet på Konservatives grønne dagsorden, skattepolitikken, og at partiet ønsker forsvarsbudgettet øget.

”Kort sagt vil vi give danskerne mere tryghed og flere muligheder,” siger Mette Abildgaard

Ser frem til forhandlinger
27-årige Mette Abildgaard blev valgt til Folketinget for første gang i sommer. Hun er uddannet cand.soc og har været politisk leder for den konservative gruppe i Region Hovedstaden.

I forbindelse med den midlertidige rokade stopper Mette Abildgaard som formand for Folketingets Ligestillingsudvalg, og hun ser nu frem til nogle af de nye opgaver, der venter hende.

”Nogle af de forhandlinger, som jeg ser mest frem til, er gymnasieforhandlingerne og forhandlingerne om henholdsvis naturpakken og sikringen af vores kyster i forbindelse med en ny planlov,” siger hun og fortsætter:

”Her vil det blive tydeligt, at Det Konservative Folkeparti er det borgerlige parti, som kæmper for mere dannelse og et højere fagligt niveau i gymnasiet, og at vi er det parti, som kæmper for mere urørt natur og for at sikre vores kyster mod unødigt byggeri.”

Mai Mercado går på barsel 26. april, og det betyder, at 35-årige Anders Johansson, der til dagligt er viceborgmester på Ærø, overtager hendes plads i folketingsgruppen.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Mette Abildgaard

MF og politisk ordfører (K), formand for Statsrevisorerne
cand.soc. i offentlig forvaltning og kommunikation (Roskilde Uni. 2013)

0:000:00