Universitetsbyer løber med de statslige job

UDFLYTNING: Selv om de danske universitetsbyer allerede er blevet favoriseret, ønsker de sig endnu flere statslige arbejdspladser. Erhvervs- og vækstministeren nedtoner forhåbningerne. 

I disse uger kommer både yderområder, mellemstore byer og de store universitetsbyer med argumenter og henvendelser til regeringen for at få flere statslige arbejdspladser til byen.

Men universitetsbyerne har de seneste år været vinderne i kampen om at få styrelser og andre statslige arbejdspladser til byen, viser en særkørsel fra Danmarks Statistik foretaget for Jyllands-Posten. Men universitetsbyerne vil have mere.

For eksempel har Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard (S) for et par uger siden skrevet til erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen (V), at Sundhedsdatastyrelsen vil være godt placeret i Aarhus Kommune.

Fra 2008 til 2013 har København og Frederiksberg tilsammen fået omkring 4.000 flere statslige arbejdspladser, mens Aarhus har fået godt 3.500 mere. Aalborg har fået tilført over 1.100, mens Odense i samme periode har fået tilført godt 750. Alligevel vil universitetsbyerne have flere, men erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen nedtoner dog forventningerne.

”Jeg kan garantere, at det ikke kun bliver udflytning fra København til de store universitetsbyer. Vi vil sørge for en udflytning, som både giver mening rent fagligt, og som også kan bidrage til et Danmark, der hænger bedre sammen,” siger han til Jyllands-Posten.

Forrige artikel Løkke vil tage imod 1000 ekstra flygtninge Løkke vil tage imod 1000 ekstra flygtninge Næste artikel DF om Løkkes plan: Dårlig idé DF om Løkkes plan: Dårlig idé