Universitetsbyer løber med de statslige job

UDFLYTNING: Selv om de danske universitetsbyer allerede er blevet favoriseret, ønsker de sig endnu flere statslige arbejdspladser. Erhvervs- og vækstministeren nedtoner forhåbningerne. 

Erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen (V) nedtoner universitetsbyernes forhåbninger om at få flere statslige arbejdspladser. 
Erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen (V) nedtoner universitetsbyernes forhåbninger om at få flere statslige arbejdspladser. Foto: Torkil Adsersen
Cecilie Gormsen

I disse uger kommer både yderområder, mellemstore byer og de store universitetsbyer med argumenter og henvendelser til regeringen for at få flere statslige arbejdspladser til byen.

Men universitetsbyerne har de seneste år været vinderne i kampen om at få styrelser og andre statslige arbejdspladser til byen, viser en særkørsel fra Danmarks Statistik foretaget for Jyllands-Posten. Men universitetsbyerne vil have mere.

For eksempel har Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard (S) for et par uger siden skrevet til erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen (V), at Sundhedsdatastyrelsen vil være godt placeret i Aarhus Kommune.

Fra 2008 til 2013 har København og Frederiksberg tilsammen fået omkring 4.000 flere statslige arbejdspladser, mens Aarhus har fået godt 3.500 mere. Aalborg har fået tilført over 1.100, mens Odense i samme periode har fået tilført godt 750. Alligevel vil universitetsbyerne have flere, men erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen nedtoner dog forventningerne.

”Jeg kan garantere, at det ikke kun bliver udflytning fra København til de store universitetsbyer. Vi vil sørge for en udflytning, som både giver mening rent fagligt, og som også kan bidrage til et Danmark, der hænger bedre sammen,” siger han til Jyllands-Posten.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Troels Lund Poulsen

Vicestatsminister, forsvarsminister, partiformand, MF (V)
Student (Tørring Amtsgymnasium 1995)









0:000:00