Ursula von der Leyen: Storbritannien skal udpege en ny britisk EU-kommissær

NY EU-KOMMISSION: Hvis Storbritannien stadig er medlem af EU efter 1. november, skal Boris Johnson udpege en britisk EU-kommissær. Det siger den kommende kommissionsformand, Ursula von der Leyen.

Meget tyder på, at Storbritannien ikke forlader EU-samarbejdet i slutningen af oktober.

I øjeblikket er de øvrige 27 EU-lande nemlig ved at tage stilling til en udskydelse af udtrædelsesdatoen.

Alt efter, hvor lang en forlængelse briterne ender med at få, er der mulighed for, at de stadig er medlemsland, når den nye EU-Kommission træder til.

Derfor vil den kommende kommissionsformand, Ursula von der Leyen, bede den britiske premierminister, Boris Johnson, om at udpege en britisk EU-kommissær.

Det skriver Politico.eu.

Beskeden kommer fra Ursula von der Leyen i forbindelse med et besøg hos den finske premierminister, Antti Rinne i Helsinki i Finland.

Her siger hun, at hvis Storbritannien stadig er medlem af EU 1. november, vil hun selvfølgelig "bede Storbritannien om at sende en kommissær".

Tidligere har Boris Johnson afvist at udnævne en EU-kommissær. Men ifølge EU-traktaterne skal Kommissionen bestå af en kommissær fra alle medlemslande, og en ny Kommission kan ikke træde til, hvis den ikke er fuldtallig.

Det var oprindeligt planen, at den nye Kommission skulle træde til netop 1. november. Men efter afvisningen af den ungarske, rumænske og franske EU-kommissær er processen blevet forsinket, og nu er forventningen, at Kommissionen i stedet skal træde til 1. december.

Ungarn og Frankrig er kommet med nye bud på EU-kommissærer. Det drejer sig om henholdsvis den ungarske EU-ambassadør, Olivér Várhelyi, og den tidligere franske finansminister Thierry Breton.

Efter en mistillidsafstemning mod regeringen i Rumænien står landet nu uden en regering, og der er derfor ikke blevet udpeget et nyt kommissærbud endnu.

Forrige artikel Britta Nielsen tilstår at have overført satspuljepenge til egne konti Britta Nielsen tilstår at have overført satspuljepenge til egne konti Næste artikel Boris Johnson vil have nyvalg i december Boris Johnson vil have nyvalg i december