V og K står til lussing ved EP-valg

MENINGSMÅLING: De store stemmeslugere ved Europa-Parlamentsvalget søndag bliver hverken V eller K. Margrete Auken og Morten Messerschmidt vil derimod være de store vindere.
Morten Messerschmidt står til at blive den helt store stemmesluger ved valget.
Morten Messerschmidt står til at blive den helt store stemmesluger ved valget.
Dansk Folkepartis Morten Messerschmidt og SF´s Margrete Auken står til at blive de helt store stemmeslugere ved EU-parlamentsvalget søndag den 7. juni, skriver Politiken.

Ritzau og Catinét Research har fremlagt den komplette EP-stemmeseddel til et repræsentativt udvalg af danskerne. I alt har 1124 deltaget i web-målingen. Meningsmålingen viser, at både Venstres, Socialdemokraternes og De Konservatives spidskandidater må se se overhalet af Morten Messerschmidt og Margrete Auken.

Messerschmidt får kanonvalg
Morten Messerschmidt ville således få ni procent af alle afgivne stemmer, hvis der var valg i dag. Det er det højeste af alle kandidater på listen.

Som nummer to på listen finder man SF´s spidskandidat Margrete Auken. Som det ser ud få dage før valget, vil 7,9 procent af vælgerne stemme personligt på Margrete Auken.

Lige efter Auken placerer Socialdemokraternes spidskandidat, Dan Jørgensen, sig. 7,7 procent af vælgerne forventer at sætte kryds ved Dan Jørgensen på søndag, hvilket vil gøre ham til den tredjestørste stemmesluger ved EP-valget.

Lussing fra vælgerne
De Konservatives tidligere økonomi- og erhvervsminister Bendt Bendtsen ligger helt nede på fjerde pladsen. Ifølge meningsmålingen vil 6,4 procent af vælgerne stemme personligt på Bendtsen. Det vil i sidste ende være nok til at sikre ham et mandat.

Europaparlamentsvalget har indtil videre ikke været nogen stor succes for Venstre. Partiets spidskandidat, Jens Rohde, var på forhånd spået et godt valg, men kun 5,5 procent af danskerne ville stemme personligt på Jens Rohde, hvis der var valg i dag.

Intern kritik
Alt i alt står Venstre kun til at få 19,4 procent af vælgernes stemmer, og det har ført til intern kritik af partiets kampagne.

"Jeg ville have valgt en anden strategi, end den der er valgt fra Venstres side, hvor de har valgt at satse voldsomt og næsten udelukkende på spidskandidaten. Der tror jeg nok - med det hold, som Venstre i øvrigt stiller op med rigtigt mange gode kandidater - at jeg ville have valgt en strategi, hvor Venstres ledelse koncentrerede sig om at markedsføre Venstre som parti og prioriterede flere af kandidaterne og gav dem mere støtte og mere plads og også flere ressourcer," siger Poul Dahl, der er opstillet som nummer tre på Venstres liste.
Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Morten Messerschmidt

Partiformand (DF), MF
cand.jur. (Københavns Uni. 2009)

Jens Rohde

Fhv. MF, formand, Danske fodbolddommere
student (Viborg Katedralskole 1989)

Margrete Auken

MEP (SF), næstformand i Europa-Parlamentets Palæstinadelegation
cand.theol. (Københavns Uni. 1971), sognepræst emerita









0:000:00