V-profil stopper i Folketinget

EXIT: Tidligere VU-formand Jakob Engel-Schmidt siger farvel til politik og stopper i Folketinget per 1. oktober.

Den unge venstre profil Jakob Engel-Schmidt er færdig med politik.

Han forlader 1. oktober sin plads i Folketinget til fordel for en stilling som direktør på sin gamle arbejdsplads, uddannelsesinstitutionen Niels Brock.

”Jeg har fået en helt unik mulighed for at arbejde videre med nogle nye spændende projekter på Niels Brock, som jeg har valgt at takke ja til. Det er en af de sværeste beslutninger at forlade Folketinget, men jeg føler, at tiden er inde til at prøve noget nyt,” siger Jakob Engel-Schmidt i en pressemeddelelse.

Før sin tid i Folketinget har Jakob Engel-Schmidt været formand for Venstres Ungdom fra 2009 til 2011, og han har været politisk aktiv siden han var 13 år gammel, hvor tiden er gået med arbejde i både VU og Venstre, som medlem af Folketinget og som byrådsmedlem i Lyngby-Taarbæk.

"Jeg er ikke længere forelsket i dansk politik. Jeg har tumlet med beslutningen i et halvt års tid. Og hvis man ikke virkelig brænder for politik, så går det altså ikke. Og jeg kom jo også ind på Christiansborg på et afbud, så jeg tænker, at det også er ok, at jeg nu vælger en anden vej på den her måde,” siger Jakob Engel-Schmidt til Altinget.

Er du så helt færdig i dansk politik?

"Jeg synes faktisk, Enhedslisten har fat i noget med det, at man kan være i politik i en periode og så måske tage en afstikker til et job uden for murene, og så, hvis passionen igen melder sig, vende tilbage med ny inspiration og måske et skarpere blik på virkeligheden," siger Jakob Engel-Schmidt.

Han tilføjer overfor Altinget, at han ikke har i sinde at forlade Venstre.

"Der er ikke nogen, der smækker med døren," siger han.

Det er USA-eksperten Mads Fuglede, der overtager Jakob Engel-Schmidts plads i Folketinget, oplyser Venstre på Twitter.

Jakob Engel-Schmidt kom i Folketinget i stedet for Morten Løkkegaard, da han overtog Ulla Tørnæss' plads i Europa-Parlamentet efter ministerrokaden i februar 2016. Inden det var han direktør for erhvervsuddannelserne på Niels Brock. Han har tidligere siddet i Folketinget fra 15. august 2013 til valget i 2015, hvor han ikke blev valgt.

,

Forrige artikel Prøv quizzen: Har du fulgt med? Prøv quizzen: Har du fulgt med? Næste artikel Regeringen indsætter soldater ved grænsen Regeringen indsætter soldater ved grænsen
Holstein: Støjbergs tale lignede en afskedstale   

Holstein: Støjbergs tale lignede en afskedstale  

LANDSMØDE: Jakob Ellemann forsøgte med sin landsmødetale at favne både Tommy Ahlers-segmentet og det jyske segment. Efter Støjbergs tale peger pilen i retning af, at hun forlader partiet, vurderer Altingets politiske kommentator Erik Holstein.