V vil have karakterer tidligere i folkeskolen

FOLKESKOLEN: Mens landets skoler stadig arbejder med at implementere den store folkeskolereform, slår Venstre nu til lyd for, at der skal indføres karakterer i de lavere klasser i folkeskolen. Eleverne og deres forældre skal vide, hvor de står, siger Venstres folkeskoleordfører, Louise Elholm.

Partierne bag folkeskolereformen er uenige om, hvorvidt der bør indføres karakterer i grundfagene for de yngre elever i folkeskolen. Venstre meddeler nu, at partiet vil arbejde for indførelsen af karakterer i de lavere klasser.
Partierne bag folkeskolereformen er uenige om, hvorvidt der bør indføres karakterer i grundfagene for de yngre elever i folkeskolen. Venstre meddeler nu, at partiet vil arbejde for indførelsen af karakterer i de lavere klasser.Foto: Colourbox.com
Erik Bjørn MøllerLise-Lotte Skjoldan

Det er ikke nok, at danske elever får karakterer i de ældste klasser i folkeskolen. Allerede langt tidligere i skolegangen bør skolerne give karakterer i grundfagene, så både eleverne og deres forældre ved, hvor de står.

Sådan lyder den kontroversielle melding fra Venstres folkeskoleordfører, Louise Elholm. Hun lægger nu op til ny debat om folkeskolen, efter at den omdiskuterede folkeskolereform trådte i kraft i august sidste år.

”Det er vigtigt, at eleverne ved, hvor de ligger, så de kan gøre noget ved det. Det er også vigtigt at sætte tidligt ind, så derfor går vi ind for, at eleverne får karakterer tidligere. Det er et godt redskab for både eleverne og deres forældre. I Venstre har vi ingen modstand mod karakterer – vi betragter det som et slags evauleringsredskab, som kan hjælpe til at motivere eleverne,” siger Louise Elholm.

Men hun skal ikke regne med, at forslaget møder særlig megen velvilje blandt de øvrige partier bag folkeskolereformen.

Det er et godt redskab for både eleverne og deres forældre. I Venstre har vi ingen modstand mod karakterer – vi betragter det som et slags evauleringsredskab, som kan hjælpe til at motivere eleverne.

Louise Elholm (V)
Folkeskoleordfører

”Det siger jeg nej til. Jeg kan ikke forestille mig, at det har nogen gang på jord,” lyder den umiddelbare reaktion fra SF's formand for Folketingets børne- og undervisningsudvalg, Annette Vilhelmsen.

Læs hele artiklen på Altinget: uddannelse her (kræver abonnement)

 

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Annette Lilja Vilhelmsen

Bestyrelsesmedlem af Odense ZOO, Naturama og Fjord og Bælt
cand.pæd. i almen pædagogik (Danmarks Lærerhøjskole 2001), Læreruddannet fra Den fri Lærerskole, kontorassistent

Louise Schack Elholm

MF (V), fhv. kirkeminister, minister for landdistrikter og for nordisk samarbejde
cand.polit. (Københavns Uni. 2006)

0:000:00