Vækstfonden lander overskud for 2020 trods underskud på 558 millioner i første halvår

Trods et underskud på 558 millioner kroner i første halvdel af 2020 trodser Vækstfonden sin egen forventning og undgår det første underskud i en årsrapport siden 2012. Det afslører bestyrelsesformand Tue Mantoni. 

Tue Mantoni bestrider i dag syv bestyrelsesposter, men jobbet som bestyrelsesformand i Vækstfonden er Tue Mantonis eneste rolle for den offentlige sektor. 
Tue Mantoni bestrider i dag syv bestyrelsesposter, men jobbet som bestyrelsesformand i Vækstfonden er Tue Mantonis eneste rolle for den offentlige sektor. Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget
Christoffer Lund-Hansen

Vækstfonden har gennemført et regnskabs-'turn around' af de helt store.

Som følge af et svimlende underskud på 558 millioner kroner for de første seks måneder af 2020 forventede Vækstfonden at komme samlet ud af 2020 med sit første underskud i et årsregnskab siden 2012. 

Men sådan kommer det ikke til at gå. 

Når Vækstfonden præsenterer årsrapporten for 2020 i midten af april, bliver det alligevel med sorte tal på bundlinjen. 

Det fortæller Vækstfondens bestyrelsesformand, Tue Mantoni, til Altinget.

"Når vi kommer med vores årsrapport i april, forventer vi ikke længere et trecifret underskud. Vi forventer overskud for hele 2020," siger Tue Mantoni og tilføjer: 

"At vi - på trods af de udfordringer vi har haft i 2020 – kommer ud med et overskud, sender et signal om robustheden af det iværksættermiljø, vi har, og at vi også så investeringsaktiviteten blive genoptaget i sensommeren."

Underskud forvandles til overskud
Han fortæller, at helt generelt udbetales en del af Vækstfondens overskud som udbytte til staten, mens den anden del kan geninvesteres i danske virksomheder.

"Det forventede positive resultat skal ses i lyset af, at vi på den ene side har fastholdt en stærk investeringsaktivitet, som vi også har set på de globale markeder. Men vi forventer samtidigt underskud på vores låneforretning, hvor vi har medvirket til at holde hånden under små og mellemstore virksomheder, der i høj grad har mærket konsekvenserne af coronakrisen," siger Tue Mantoni.

Altinget logoErhverv
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget erhverv kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00