Vælgerne: Sænk bundskat

SKATTEREFORM: Politikerne diskuterer topskat op til offentliggørelsen af Skattekommissionens rapport mandag. Men både HK-medlemmerne og vælgerne som helhed ønsker i stedet at sænke bundskatten.
 "Hvis regeringen vil fortsætte med deres ensidige kampagne for skattelettelser til de rigeste danskere, løber de ind i problemer. For det er ikke det, danskerne vil have. Derimod håber danskerne helt klart på en sænkning af bundskatten."

Sådan lyder den klare melding fra HK's forbundsformand Kim Simonsen, efter en undersøgelse fra Capacent Epinion har slået fast, at 60 pct. af befolkningen og 64 pct. af HK-medlemmerne foretrækker at sænke bundskatten frem for topskatten.

Undersøgelsen er gennemført for HK.

Nej tak til grønne afgifter
Sætter man skatten på arbejde ned, skal pengene hentes ind et andet sted. Det er holdningen hos omkring halvdelen af vælgerne, der er direkte imod ufinansierede skattelettelser. Men pengene skal hverken hentes ind gennem boligbeskatning eller grønne afgifter. Blot 10 pct. af vælgerne ønsker øget boligbeskatning, mens 25 pct. ønsker højere grønne afgifter.

Det bekymrer Kim Simonsen.

"Der skal findes penge andre steder, hvis vi skal have mærkbare skattelettelser. I HK har vi intet imod at sænke rentefradraget på boliglån. Og grønne afgifter kan være med til at løse vores klimaproblemer og sikre en renere natur," fastslår han i en pressemeddelelse.

Men det er politikernes ansvar at forsikre befolkningen om, at det kun handler om at flytte skat fra arbejde over på forbrug og bolig, mener Kim Simonsen. "Politikerne har en kæmpeopgave. De skal forsikre danskerne om, at hverken huslejen eller prisen på strøm vil eksplodere."

Minister: Skattestoppet sikrer trygheden
Skatteminister Kristian Jensen (V) ønsker dog ikke at udtale sig om specifikke tiltag i den kommende skattereform, før Skattekommissionens rapport ligger på ministerens bord på mandag.

"Hvad angår, at man ved, hvad man har, ikke hvad man får, så bekræfter det mig i, at regeringens skattestop har været en rigtig god idé, og derfor er det også vigtigt at sige, at nu kommer der en skattereform, men når den er gennemført, så indføres skattestoppet igen, så alle familier ved, hvad de har at forholde sig til," siger ministeren til politiken.dk.

I en kommentar til undersøgelsen fra Capacent Epinion fastslår ministeren, at målet med skattereformen er at sikre velfærdssamfundet.

"Det er krisetider nu, men skattereformen er stadig knyttet til det helt overordnede spørgsmål - nemlig, hvordan vi håndterer den udfordring, at en masse store årgange går på pension om 10-15 år," siger han.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Kristian Jensen

Direktør, Green Power Denmark, fhv. udenrigsminister, MF og næstformand for Venstre
bankassistent (Unibank Lemvig 1993)

0:000:00