Vælgerne: Thorning er den bedste partileder

MENINGSMÅLING: Helle Thorning-Schmidt (S) er den bedste til at varetage sit job som partileder, vurderer vælgerne i ny Norstat-måling for Altinget. Forbløffende, når man tænker på, hvor upopulær hun tidligere har været, mener politisk kommentator Erik Holstein.

Danmarks dygtigste partileder er Helle Thorning-Schmidt, mener vælgerne. 

Det viser en ny måling foretaget af Norstat for Altinget, hvor danskerne har give deres vurdering af, hvilken partileder der er bedst til at varetage sit job.

Ifølge Altingets politiske kommentator, Erik Holstein, skyldes statsministerens høje rating blandt vælgerne, at hun i den seneste tid op til den kommende valgkamp har haft en mere fejlfri optræden. 

"Thornings gode rating er forbløffende, når man tænker på, hvor upopulær hun var tidligere i regeringsperioden. Men hun har kørt fejlfrit siden efteråret, og hendes optræden efter terrorangrebet vakte respekt i befolkningen. Og så er det naturligvis en vigtig faktor, at Thorning politisk har lagt sig på en mere klassisk socialdemokratisk linje de seneste måneder," siger Erik Holstein.

Målingen fra Norstat viser også en vis rådvildhed hos vælgerne, da 24 procent af danskerne i undersøgelsen svarer "ved ikke". 

Stilsikker Thulesen på 2. plads
Lige i hælene på Helle Thorning-Schmidt kommer Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, som af 20 procent i målingen vurderes til at være den dygtigste partileder.

Det kommer ikke som en overraskelse for Erik Holstein, der peger på, at DF-formanden siden sin tiltrædelse har kørt en enormt sikker stil.

"Det er næsten umuligt at tage Thulesen i faktuelle fejl, og han har i det hele taget et meget højt bundniveau. Selv mange af de vælgere, der ikke kunne drømme om at stemme Dansk Folkeparti, har respekt for Thulesens viden og saglighed. Han erobrede hurtigt en topplacering som partileder, og den har han holdt hele vejen igennem, selvom han egentlig ikke har været så synlig på det sidste," siger Erik Holstein.

Bad news for Løkke
Mens lederne af de to store partier Dansk Folkeparti og Socialdemokraterne høster høje ratings, må de hos Venstre kigge længere efter de positive vurderinger fra vælgerne. Det er nemlig kun 11 procent i Norstat-målingen, der ser Lars Løkke Rasmussen (V) som den bedste partileder. Og det er, selvom partiet Venstre i seneste Risbjerg-snit for Altinget får opbakning af 22,1 procent af vælgerne.

Det er altså fortsat op ad bakke for Lars Løkke Rasmussen, vurderer Erik Holstein.

"For Løkke er målingen endnu engang bad news. Vi er meget tæt på valget nu, og Thorning løber mere og mere fra ham. Vælgerne kan måske tilgive en toppolitiker en enkelt gang, men chancerne er ikke uendelige, og Løkke må se i øjnene, at det i bedste fald kommer til at tage mange år for ham at genopbygge sin troværdighed." 

Læs hele Erik Holsteins analyse på Altinget: christiansborg (kræver abonnement). Tegn et gratis prøveabonnement her.

Forrige artikel Højeste antal lønmodtagere siden 2009 Højeste antal lønmodtagere siden 2009 Næste artikel Tiden rinder ud for Johanne Schmidt-Nielsen Tiden rinder ud for Johanne Schmidt-Nielsen