Vandplaner kastet ud i kaos

AFGØRELSE: Natur- og Miljøklagenævnet har afgjort, at de statslige vandplaner er ugyldige. Afgørelsen betyder, at de kommunale handleplaner også er ugyldige.
Foto: colourbox
Anders Jerking
Hele processen omkring vandplanerne er kastet ud i kaos, efter at Natur- og Miljøklagenævnet har afgjort, at de statslige vandplaner er ugyldige, fordi den supplerende høring i december 2011 var alt for kort.

Afgørelsen betyder, at den supplerende høring skal gå om, men det betyder også, at de kommunale handleplaner, som netop i disse uger bliver vedtaget i kommunerne, er ugyldige. Det oplyser Natur- og Miljøklagenævnet til Altinget.dk.

Det er Landbrug & Fødevarer, der har indbragt sagen til klagenævnet. Organisationen klagede over, at den supplerende høring i december sidste år kun var på 8 dage. Den klage har landbruget nu fået medhold i.

"Natur- og Miljøklagenævnet har enstemmigt truffet afgørelse om, at fristen på de 8 dage var væsentlig for kort, og at vedtagelsen af de statslige vandplaner som konsekvens heraf er ugyldig. Nævnet ophæver derfor vedtagelsen af de 23 statslige vandplaner og hjemviser sagerne til fornyet behandling i Naturstyrelsen," skriver nævnet i en pressemeddelelse.

Miljøminister Ida Auken (SF) oplyser i en pressemeddelelse, at Naturstyrelsen nu planlægger en ny høring.

"Derfor afventer jeg også en redegørelse fra Naturstyrelsen for, hvornår og hvordan en ny høring hurtigst muligt kan gennemføres, så alle parter bliver inddraget så godt som muligt," siger hun.

Læs mere på Altinget.dk onsdag.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Ida Auken

MF (S), fhv. miljøminister (SF)
cand.theol. (Københavns Uni. 2006)

0:000:00