Vanopslagh åbner for muligt regeringssamarbejde med Radikale

Partileder for Liberal Alliance ser muligheder i en ny regeringskonstruktion bestående af blå partier samt Radikale og Moderaterne. 

Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix
Jonas Wiinblad Overgaard

Alex Vanopslagh vil i fremtiden gerne skrive et regeringsgrundlag sammen med Radikale.

Det fortæller partilederen for Liberal Alliance i et interview med Politiken

"Jeg håber, at man kunne tale med Martin Lidegaard og De Radikale. Jeg har i hvert fald et glimrende samarbejde med ham, og jeg tror, vi kunne lave noget rigtig godt på reformdagsordenen, og at han skulle have lov til at give den fuld gas med klima," siger Alex Vanopslagh til avisen. 

Læs også

Det er et centrum-højre-samarbejde, som partilederen lufter tanker om. En regering bestående af Moderaterne, Venstre, Konservative, Liberal Alliance og Radikale med parlamentarisk støtte fra eksempelvis Danmarksdemokraterne og Dansk Folkeparti, fortæller han. 

Alex Vanopslaghs mulige regeringskoalition kan ifølge seneste meningsmåling af Epinion for Altinget mønstre 36,2 procent af stemmerne. Med støtte fra Danmarksdemokraterne og Dansk Folkeparti vil der være et flertal i Folketinget.

Og politisk leder for Radikale, Martin Lidegaard, er ikke afvisende. 

"Vi er ikke enige om alt, men om meget: især at gøre det, regeringen ikke gør i forhold til tilbagetrækningsreformer, international arbejdskraft, iværksætteri og frisættelse af den offentlige sektor. Og retsstaten. Kunne vi så også prioritere vores unge generationer og give den grønne omstilling fuld fart, udelukker jeg ingen scenarier," skriver han på det sociale medie X.

Det er ikke uvant for Radikale og Liberal Alliance at samarbejde. Tilbage i april gik de to partier og Konservative sammen og dannede et reformfællesskab: Klar-alliancen.

De tre partier har siden præsenteret flere forslag sammen. De tæller blandt andet en afskaffelse af Arne-pensionen, mere udenlandsk arbejdskraft og en reduktion i erhvervsstøtten til fordel for skattelettelser. 

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Alex Vanopslagh

Partileder, MF (LA)
cand.scient.pol. (København Uni. 2016)

Martin Lidegaard

MF (R), politisk leder, Radikale
cand.comm. (Roskilde Uni. 1993)

0:000:00