Venstre: Ghettoproblemerne er ikke løst

RADIKALISERING: Venstre varmer op til at skærpe indsatsen i de udsatte boligområder i kølvandet på terrorangrebet i København. Konservative og Dansk Folkeparti afviser at genåbne den nye boligaftale.

Venstre ser fortsat problemer i udsatte boligområder som Mjølnerparken, Gellerupparken og Vollsmose, og set i lyset af februars terrorangreb i København bør indsatsen granskes. Det mener partiets boligordfører, Louise Schack Elholm.

”Vi har en udfordring med, at vi har en enorm radikalisering i de her områder. Problemerne er ikke løst,” siger Louise Schack Elholm, som endnu ikke vil konkretisere, hvor Venstre præcis vil sætte ind.

I efteråret indgik boligminister Carsten Hansen en boligaftale, der spændte fra Enhedslisten til Konservative - men uden Venstre. Dermed er der ikke den store udsigt til, at Venstre får mulighed for at gennemføre ny politik på området. Det holder dog ikke Louise Schack Elholm tilbage.

”Det kan jo være, at de andre partier bliver inspirerede af vores ideer. Og i det omfang, der er noget, vi kan gøre uden for aftalen om Landsbyggefondens midler, så kan man jo godt gøre noget,” siger Louise Schack Elholm.

Blå kolleger: Boligaftale skal ikke genåbnes
Venstre vil præsentere sine nye forslag inden længe, men de borgerlige kolleger i både Konservative og Dansk Folkeparti synes, at det er alt for tidligt at dømme den nye boligaftale for utilstrækkelig, og at der skal andre midler i brug for at bekæmpe radikalisering.

"Jeg synes ikke, det hører til i boligaftalen. Det handler om nogle andre ting, for eksempel at der er nok politi. Og at man skal få fat i nakken på dem, der bliver radikaliseret, uanset hvor de bor," siger Charlotte Dyremose, boligordfører for Konservative.

Dansk Folkeparti har heller ikke umiddelbart planer om at rejse tvivl om den seneste boligaftale.

Læs hele historien på Altinget: By og bolig her (kræver abonnement)

,

Forrige artikel Enhedslisten går til kamp mod stemmespild Enhedslisten går til kamp mod stemmespild Næste artikel Rapport: Ferguson skyldig i vold og racisme Rapport: Ferguson skyldig i vold og racisme