Venstrefløj ude af politiforhandlinger

POLITI: SF, EL og Alternativet bliver ikke en del af en kommende aftale om politiets økonomi. Partierne vil ikke sige god for besparelser på ungdomsuddannelser, hvilket er et krav fra finansministeren.

Foto: Colourbox
Kasper Kaasgaard

Tre partier vil ikke være at finde, når der mandag eftermiddag er forhandlinger om politiets økonomi.

SF, Alternativet og Enhedslisten kan ikke acceptere, at der findes penge til aftalen ved at skære en halv milliard på ungdomsuddannelserne. Det skriver Politiken.

Ved de indledende forhandlinger meldte finansminister Claus Hjort Frederiksen ud, at partier, der ville være med i aftalen om politiets økonomi for de næste fire år, skulle være klar til at tage ansvar for finansieringen.

Det gør han nu alvor af, og det blev for meget for de tre venstrefløjspartier.

”Vi er blevet smidt ud af forhandlingerne, fordi de stiller et ultimativt krav om at skære meget, meget dybt i ungdomsuddannelserne, hvilket vi selvfølgelig ikke kan være med til,” siger Pernille Skipper, retsordfører fra Enhedslisten, til Politiken.

S stadig med
SF's Lisbeth Bech Poulsen er utilfreds med finansministerens tilgang til forhandlingerne.

"Claus Hjort Frederiksen bruger nogle ubehagelige bøllemetoder, der ikke klæder en finansminister. Det er helt absurd, at regeringen på den måde dikterer, hvor pengene til politiforliget skal komme fra – uden at give forligspartierne nogen form for indflydelse på finansieringen," siger Lisbeth Bech Poulsen i en pressemeddelelse.

Hverken SF eller Alternativet vil være med på den præmis. Det vil til gengæld Socialdemokraterne, der stadig sidder med om bordet. Trine Bramsen forklarer:

”Vi har meddelt, at vi accepterer det. Men det er regeringen, som har foreslået det, og vi har peget på andre steder, hvor der kunne hentes finansiering,” siger Socialdemokraternes retsordfører til Politiken.

Forhandlingerne fortsætter mandag eftermiddag i Finansministeriet.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Pernille Skipper

Politisk kommentator, formand, Coop, fhv. MF og politisk ordfører (EL)
cand.jur. (Københavns Uni. 2011)

Trine Bramsen

MF (S), fhv. forsvarsminister, transportminister og minister for ligestilling
cand.scient.soc. (Roskilde Uni. 2007)









0:000:00