Venstre giver frihedspris til Hus Forbi

PRIS: Modtageren af Venstres Frihedspris 2015 er Hus Forbi. Prisen uddeles til ildsjæle, som på et område har kæmpet for den personlige frihed. Det gør Hus Forbi i høj grad, siger Lars Løkke Rasmussen (V), der dog samtidig mødte hårde ord fra prismodtageren.

Hjemløseavisen Hus Forbi får Venstres Frihedspris 2015.

Det afslørede Venstres formand Lars Løkke Rasmussen på partiets landsmøde lørdag.

”Årets modtagere af frihedsprisen er et levende eksempel på, at der er ressourcer i næsten alle. Og langt de fleste vil gerne tage ansvar for deres eget liv, hvis de får muligheden,” sagde Lars Løkke Rasmussen ved overrækkelsen.

Hus Forbi udkom første gang i 1996 og udkommer 12 gange årligt. I alt har avisen 2300 registrerede sælgere. Nogle af dem er hjemløse, andre er tidligere hjemløse og socialt udsatte. Hus Forbi koster 20 kroner i gadesalg, og sælgeren får otte kroner per avis.

”Tak, fordi I insisterer på, at hjemløs ikke er lig håbløs. Det kunne mange lære af,” tilføjede Lars Løkke Rasmussen.

En repræsentant for Hus Forbi modtog prisen og sendte ikke kun rosende ord tilbage til Venstre:

”Venstres bagland bør altid spørge sig selv, om de fører en politik, der sender flere ud i hjemløshed,” lød opfordringen fra Hus Forbi.

”Tak til Hus Forbi. Også for de hårde ord. Vi har stor respekt for jeres arbejde,” svarede Lars Løkke Rasmussen.

,

Forrige artikel Løkke leverede ikke svar på asylpresset Løkke leverede ikke svar på asylpresset Næste artikel  Analyse: Terrorangreb skærper IS-debat i USA Analyse: Terrorangreb skærper IS-debat i USA