Om  
Flemming Strøm
Jens Elmelund

Vicedirektør trækker sig fra Radius efter sag om stemmesnyd

Flemming Strøm, der er vicedirektør i KAB, træder ud af Radius' bestyrelse efter anklager om stemmemisbrug. 

Claudia Steenhard

Flemming Strøm brugte numrene på KAB's fælles elmålere til at stemme på sig selv 3.000 gange for at komme ind i elselskabet Radius' bestyrelse. Det skriver DR i en artikel.

KAB støttede i første omgang fremgangsmåden, men nu har virksomheden ændret holdning, og Flemming Strøm træder derfor ud af bestyrelsen i Radius. 

"Vi må konstatere, at processen med stemmeafgivelser ikke har været i tråd med KAB’s værdier. Jeg har derfor haft en samtale med Flemming Strøm og bedt ham trække sig fra Radius’ bestyrelse," udtaler administrerende direktør i KAB Jens Elmelund. 

Stemmefusk
Valget til Radius' bestyrelse i begyndelsen af året bragte Enhedslistens Pelle Dragsted ind i bestyrelsen med flest stemmer, dernæst den ellers ukendte Flemming Strøm. 

Langt størstedelen af stemmerne var dog ikke fra almindelige elkunder, men Flemming Strøm havde gennem listen over de fælles elmålere i KAB's afdelinger afgivet 3.000 stemmer på sig selv. 

Stor skepsis
Juraprofessor Jakob Juul-Sandberg forholder sig meget skeptisk over for episodens lovlighed, og det samme gør en række politikere og medlemmer af bestyrelsen. 

"Det lugter af stemmefusk og valgsvindel. I virkeligheden synes jeg, at man sætter hele forbrugerdemokratiet ud af spil. Det er i hvert fald uetisk," siger Johnny Restrup-Sørensen, der også stillede op til bestyrelsen, men ikke kom ind. 

Mandag krævede Københavns Kommune en redegørelse om sagen, hvilket har fået Flemming Strøm til at trække sig på KAB's opfordring. 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Flemming Strøm

direktør Else og Erik Jørgensens Familiefond
cand.oecon. (Aarhus Uni. 1985)

Jens Elmelund

Adm. direktør, KAB
cand.scient.adm. (Aalborg Uni. 1992), mpa (CBS. 2000)