Om  
Annette Lilja Vilhelmsen

Vilhelmsen ny formand for landsbypris

Annette Vilhelmsen bliver ny formand for den bedømmelseskomité, der skal kåre Årets Landsby.

Nikita Selvig

Tidligere erhvervs- og vækstminister Annette Vilhelmsen skal efter årsskiftet stå i spidsen for den komité, der skal kåre Årets Landsby. Det skriver Landdistrikternes Fællesråd i en pressemeddelelse.

"Landsbyernes rolle i Danmark er vigtig og har brug for mere opmærksomhed. Der er mange eksempler på, at ildsjæle har afgørende betydning for det gode liv i landdistrikterne. Jeg er selv opvokset i en landsby på Sydfyn, og det er herfra, jeg har lært at sætte pris på nærvær og fællesskab. Både som ordfører på området og som minister fik vi arbejdet på bæredygtige løsninger for landdistrikterne. Jeg glæder mig til at forsætte det arbejde sammen med Landdistrikternes Fællesråd - til gavn for det gode liv i landsbyerne," siger den kommende komitéformand i pressemeddelelsen.

Annette Vilhelmsens engagement for landdistriktsudvikling gjorde hende til den oplagte kandidat til posten, fortæller formand for Landdistrikternes Fællesråd Steffen Damsgaard, der dog også håber, at Vilhelmsens politiske erfaring kan bidrage til at sætte mere fokus på landdistrikterne.

Det er Landdistrikternes Fællesråd som sammen med Landsforening Landsbyerne i Danmark årligt hædrer de lokale frivillige, der gør en ekstra indsats for at skabe liv og udvikling i deres lokalsamfund. Prisen uddeles for 20. gang i 2016.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Annette Lilja Vilhelmsen

Bestyrelsesmedlem af Odense ZOO, Naturama og Fjord og Bælt
cand.pæd. i almen pædagogik (Danmarks Lærerhøjskole 2001), Læreruddannet fra Den fri Lærerskole, kontorassistent

0:000:00