VKO parat til at stramme ekspropriations-lov yderligere

PLANLÆGNING: VKO mener, at det er uacceptabelt, at kommuner eksproprierer til golf- og skydebaner. Det er nu skrevet ind i en tillægsbetænkning til lovforslaget.
Anders Jerking
Det er helt uacceptabelt, at kommuner eksproprierer til golf- og skydebaner, mener VKO. Derfor er de tre partier nu blevet enige om at udforme en tillægsbetænkning til det omdiskuterede lovforslag om ekspropriation, der er ved at blive vedtaget i Folketinget.

Tillægstænkningen slår fast, at partierne følger området nøje og er parate til at stramme loven yderligere, hvis det bliver nødvendigt, forklarer Per Ørum Jørgensen, miljøordfører i Konservative.

Men i første omgang bliver selve lovforslaget ikke ændret.

"Det er juridisk vanskeligt at skrive ind i lovgivningen, men det må vi finde en løsning på, hvis det bliver nødvendigt," siger Per Ørum Jørgensen, der er overbevist om, at tillægsbetænkningen vil få en effekt.

"Den er et signal og en rettesnor, når lovgivningen skal fortolkes. Vi sender et signal om, at vi finder det dybt uacceptabelt at ekspropriere til disse formål, så kommunerne skal tænke sig godt om, hvis de vil sidde det overhørig," siger han.

 

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Per Ørum Jørgensen

Byrådsmedlem (løsgænger), Herning Kommune, stifter og seniorrådgiver, Ørum Advice, forperson, Mental Talk, fhv. MF (K og KD)
HH (Herning Handelsskole 1988)

0:000:00