VKO vil presse Irak på pungen

ASYL: Regeringen og DF er klar til at presse den irakiske regering på pengepungen, hvis den ikke snart får behandlet sagerne om de afviste asylansøgere.
Se så at komme i gang - ellers vanker der.

Sådan lyder meldingen nu fra regeringen og Dansk Folkeparti, der er klar til at skære ned i ulandsbistand og genopbygningsstøtten, hvis ikke irakerne snart speeder processen op med at få behandlet sagerne om de afviste irakiske asylansøgere.

"Det våben skal man bruge, når Irak forhaler sagen, og det har en effekt, fordi Irak har brug for pengene," siger Dansk Folkepartis Jesper Langballe til berlingske.dk.

Danmark har overladt de første 101 sager om hjemsendelse til de irakiske myndigheder, men foreløbig har det irakiske styre nægtet at tage imod 52 af dem, fordi papirerne ikke er i orden.

Ifølge berlingske.dk ser Venstre det økonomiske pres som et redskab, der kan tages i brug på lidt længere sigt, mens de Konservative er mere ivrige.

"Der kan selvfølgelig opstå komplikationer, men når det er sagt, så må man holde de muligheder åbne, der er for at øve indflydelse på, at processen glider nemmere, og jeg vil ikke afvise, at det også kan betyde, at man bliver nødt til at se på de økonomiske midler, vi giver til Irak," siger den konservative udlændingeordfører, Helle Sjelle, således til avisen.
Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00