WWF: Regeringens planer er grøn kamikaze

KRITIK: Regeringens planer om at spare 340 millioner kroner på miljø- og klimaområdet er grøn kamikaze, mener Verdensnaturfonden. Planen får også hård kritik af Danmarks Naturfredningsforening.  

Bliver regeringens planer om at spare 340 millioner kroner på miljø- og klimaområdet til virkelighed, sender man den grønne omstilling på selvmordskurs. 

Så kontant lyder meldingen fra WWF Verdensnaturfonden efter et lækket notat fra det kommende finanslovforslag ifølge Information viser, at regeringen er klar til at slække på klimaambitionerne og blandt andet tilbagerulle sidste finanslovs klimapulje, nedskalere dele af Naturplan Danmark og nedlægge det såkaldte Innovationsforum for grønne løsninger og bæredygtig produktion.

"Det kan godt ske, at regeringen kalder det grøn realisme, men det er snarere grøn kamikaze. Forslaget vil bombe det grønne område år tilbage uden at skele til, at det aldrig har været vigtigere at sikre solid grøn omstilling. Så vi opfordrer til, at man tager selvmordvesten af, inden den er spændt for godt fast," siger WWF's klima- og miljøchef, John Nordbo, i en skriftlig meddelelse.

DN: Ligner et hævntogt
Han peger på, at årtiers satsning på det grønne område har skabt vækst og job herhjemme, ligesom det har skabt inspiration for lande i resten af verden til at kopiere danske løsninger.

"Hvis vi sætter det over styr, vil både vores økonomi og vores natur og miljø lide," siger han. 

Også hos Danmarks Naturfredningsforening (DN) er man overraskede over de planlagte besparelser. Præsident i DN EllaMaria Bisschop-Larsen er overrasket over den nye regerings ihærdighed på området.

"Det ligner nærmest et hævntogt i stil med det, som vi så i 2001, hvor Anders Fogh-regeringen ville gøre op med det, man kaldte Svend Aukens imperium. Det er den samme brutalitet, som vi ser nu," siger Ella Maria Bisschop-Larsen til Ritzau.

Forrige artikel Regeringen vil spare 340 mio. på klima og miljø Regeringen vil spare 340 mio. på klima og miljø Næste artikel Ministre til EU-hastemøde om migrationskrise Ministre til EU-hastemøde om migrationskrise