Yahya Hassan har underskrifter nok til at stille op

LØSGÆNGERE: I dag er sidste frist for opstilling til folketingsvalget, og i alt tre medlemmer af Nationalpartiet har indtil videre underskrifter nok til at stille op som løsgængere – deriblandt digteren Yahya Hassan.

Digteren Yahya Hassan (th.) stiller op i Østjyllands Storkreds, mens partiformand Kasif Ahmad stiller op i København.
Digteren Yahya Hassan (th.) stiller op i Østjyllands Storkreds, mens partiformand Kasif Ahmad stiller op i København.Foto: Nationalpartiet
Minna Møbjerg Stevnhoved

Yahya Hassan og to andre kandidater fra Nationalpartiet har samlet underskrifter nok til at stille op som løsgængere. Det oplyser partiet til Altinget. 

Nationalpartiet måtte ved folketingsvalgets udskrivelse opgive at få indsamlet de nødvendige 20.260 underskrifter, som skal til for at blive opstillingsberettiget som parti.

Derfor satte partiet plan B i værk, der gik på at opstille løsgængere i så mange af landets storkredse som muligt.

Det er nu lykkedes for tre kandidaters vedkommende.

Den kendte digter Yahya Hassan vil således være at finde nederst på stemmesedlen i Østjyllands Storkreds, mens også partiformand Kasif Ahmad, som stiller op i Københavns Storkreds, og broderen Aamer Aamad, der stiller op i Sjællands Storkreds, nu har skaffet de 150 underskrifter, der kræves.

Partiets fire øvrige kandidater, Noura Bendali, Anna Møbjerg, Aleks Jensen og Asif Ahmad, har til kl. 12.00 i dag til at indlevere deres underskrifter til Økonomi- og Indenrigsministeriet og dermed blive opstillingsberettigede.

At blive valgt til Folketinget som løsgænger kræver dog over 20.000 personlige stemmer i hele storkredsen, hvilket siden 1953 kun er lykkedes to gange for henholdsvis Jacob Haugaard og Hans Schmidt fra Slesvigsk Parti.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Yahya Hassan

Digter, debattør

0:000:00