Zenia Stampe er ny radikal værdiordfører

ORDFØRER-NYT: Radikales Zenia Stampe vender fredag tilbage til Folketinget efter barselsorlov, og det gør hun som ny værdiordfører.

Foto: David Leth Williams/Scanpix
Cecilie Gormsen

Fredag vender Zenia Stampe tilbage til Folketinget efter at have været på barselsorlov. Og det gør hun som Radikales første værdiordfører nogensinde. 

Posten som værdiordfører er nemlig lige blevet oprettet, og det kommer til at tage udgangspunkt i retspolitik, kulturpolitik og Europa-politik. 

”Radikale Venstre er et parti, der går efter indflydelse. Og i den nuværende parlamentariske situation ligger meget af indflydelsen i at påvirke den offentlige debat. Jeg er derfor glad for, at jeg skal være Radikale Venstres værdiordfører,” siger Zenia Stampe i en pressemeddelelse.

Zenia Stampe fortæller, at hun ud over klassiske radikale værdier som retssikkerhed, menneskerettigheder og europæisk solidaritet kommer til at have fokus på at bekæmpe den stigende nationalkonservatisme. Og ifølge den nye værdiordfører kræver det, at der lægges op til en demokratisk samtale om, hvilke værdier der skal kendetegne Danmark.

”Som værdiordfører er det vigtigt for mig at føre en positiv værdidebat. Alting handler efterhånden kun om, hvad og hvem vi skal beskytte os mod. Men det hele bliver altså en smule meningsløst, hvis vi ikke også snakker om, hvad det er for nogle værdier, vi vil arbejde for. Og her spiller kulturen en afgørende rolle, fordi den virker som en katalysator for den samtale, ” siger Zenia Stampe.

Den radikale politiske leder, Morten Østergaard, peger på, at Radikale er et parti med stærke værdier.

"Frisind, storsind og retsind. Værdier, som vi mere end nogensinde har brug for, men som er under pres i dagens Danmark og udfordres som sjældent før af hastelovgivning og symbolpolitik. Med Zenia som ny værdiordfører styrker vi den radikale kamp mod værdiskreddet endnu mere,” siger Morten Østergaard.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Morten Østergaard

Klimarådgiver, cBrain, fhv. politisk leder (R), MF og minister
cand.scient.pol. (Aarhus Uni. 2006)

Zenia Stampe

MF (R)
cand.scient.pol. (Københavns Uni. 2009)

0:000:00