Nye planlægningsværktøjer for kommunerne

KORT NYT: Ni danske kommuner har med støtte fra Realdania iværksat et projekt, der skal udvikle nye værktøjer til at overkomme de nuværende barrierer i plankulturen. Realdania støtter projektet med en million kroner.

Projektet omfatter kommunerne Lolland, Randers, Skanderborg, Frederiksberg, Frederikshavn, Skive, Roskilde og Svendborg samt kommunesamarbejdet Trekantområdet. Derudover består projektet af en initiativgruppe med Bascon, Dansk Byplanlaboratorium, Skov og Landskab KU og Kommunernes Landsforening.

"Med projektet vil vi nedbryde nogle af de gamle siloer og vaner i kommunernes planlægning, så der bliver skabt rum for en proaktiv og innovativ plankultur. Det betyder blandt et større fokus på det interne samarbejde mellem kommunens politikere og planlæggere, men i ligeså høj grad også eksterne interessenter som borgere, erhvervsliv og investorer," forklarer projektleder Michael Sloth fra bygherrerådgivningsvirksomheden Bascon A/S.

Ud over at bidrage til de generelle værktøjer har de enkelte kommuner mulighed for at arbejde med konkrete emner og problemstillinger, der kan bruges som løftestang for en varig ændring af plankulturen. For eksempel har Randers Kommune lagt ekstra 500.000 kr. i projektet for at udfordre de eksisterende planprincipper gennem et konkret byudviklingsprojekt med fokus på bæredygtighed og nye veje i samspillet mellem projektudviklere og investorer.

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00