Farvel til oliefyret

OLIEFYR: Oliefyrene skal skrottes til fordel for mere energivenlige varmeløsninger. Det åbnes der op for med den nye tilskudsordning, som trådte i kraft i går, mandag.
Ud med olie. Ind med sol, varmepumper, jordvarme eller fjernvarme. I går, mandag den 1. marts, blev det muligt for ejere af helårsboliger at søge om tilskud til skrotning af deres oliefyr. 400 millioner kroner er der afsat på finansloven til at støtte skrotningen af oliefyr til fordel for mere energieffektive løsninger.

Energi- og klimaminister Lykke Friis (V) udtaler i en pressemeddelelse fra Energistyrelsen, at hun glæder sig over ordningen, fordi den er et fremskridt i forhold til at opfylde regeringens målsætninger omkring klima, beskæftigelse og forsyningssikkerhed.

"Både de kortsigtede målsætninger - og her tænker jeg især på opfyldelse af vores klimamål og en hjælpende hånd til beskæftigelsen - men så sandelig også de mere langsigtede i forhold til forsyningssikkerheden," siger Lykke Friis i pressemeddelelsen.

Tilskuddet til de forskellige alternativer varierer fra 10.000 til 20.000 kroner. Mest tilskud er der til etablering af jordvarme, mens der til opsætning af solvarmeanlæg ydes et tilskud på 25 procent af omkostningerne.

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00