Dansk Byggeri: Håndværkerfradraget er bedre end sit rygte

KRONIK: Håndværkerfradraget er bredt forankret i den danske befolkning. Det har været med til at bekæmpe sort arbejde, ligesom det kan spille en central rolle i at sikre 70 procents CO2-reduktion. Derfor er der brug for at sikre ro om fradraget, skriver Bo Sandberg.

Af Bo Sandberg
Cheføkonom i Dansk Byggeri

Håndværkerfradraget har levet en omtumlet tilværelse, siden det så dagens lys i 2011. Derfor er det heller ikke overraskende, at Altinget sætter fokus på det i forbindelse med finansloven, hvor blandt andet Radikale har taget fradraget med som finansieringselement ved forhandlingsbordet.

Man kan i sit stille sind undre sig over, at det tilsyneladende er så vigtigt for Radikale at fjerne den brede befolknings mulighed – som 465.000 ganske almindelige skatteborgere benyttede sig af i 2018 for at få fradrag for blandt andet rengøring, energirenovering eller installation af bredbånd og tyverialarmer - i en tid, hvor de offentlige finanser er overholdbare, og statskassen ikke siden finanskrisen har bugnet så meget af penge som nu.

Login