DF: Skat skal være klar inden ny centralisering

BOLIGSKAT: Kommunerne skal først slippe opkrævningen af grundskyld, når der er sikkerhed for, at Skat kan løfte opgaven, lyder det fra Dansk Folkeparti.

Finansordfører fra Dansk Folkeparti René Christensen mener, at den nye aftale om boligskat sikrer, at Skat ikke får overdraget ansvar for opkrævningen af grundskyld, før man er klar. <br>
Finansordfører fra Dansk Folkeparti René Christensen mener, at den nye aftale om boligskat sikrer, at Skat ikke får overdraget ansvar for opkrævningen af grundskyld, før man er klar.
Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Scanpix
Mads Bang

Hvis Skat ikke kan magte opgaven på det tidspunkt, så hellere skubbe det et halvt eller et helt år.

René Christensen (DF)
Finansordfører
Fakta
Fra aftalen

Skattevæsenet overtager med virkning fra 2021 opkrævning af alle kommunale ejendomsskatter (grundskyld og dækningsafgift) fra kommunerne.

Skat kommer ikke til at overtage opkrævningen af grundskyld fra kommunerne, før man har sikret sig, at opgaven kan løses tilfredsstillende.

Sådan lyder det nu fra Dansk Folkepartis finansordfører René, Christensen. Han fortæller, at Dansk Folkeparti i de afsluttende forhandlinger om boligskatteaftalen sikrede, at politikerne kan udskyde overflytningen af opkrævningen, hvis man ikke er fuldstændig sikre på, at Skat kan løfte opgaven.

”Hvis Skat ikke kan magte opgaven på det tidspunkt, så hellere skubbe det et halvt eller et helt år,” siger René Christensen.

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00