Flertal bag hjemløseaftale er væk: ”Det vil være et stort politisk svigt, hvis man ikke gennemfører den”

Den politiske aftale, der skal sikre en omlægning af hjemløseindsatsen og nye økonomiske incitamenter til at afskaffe langvarig hjemløshed står efter folketingsvalget i venteposition. Partierne bag aftalen kan nemlig kun mønstre 79 mandater efter valget. Det skaber bekymring hos hjemløseaktører.

Aftalen "Fonden for blandede byer - flere billige boliger og en vej ud af hjemløshed" blev indgået i november 2021 med et snævert flertal. 
Aftalen "Fonden for blandede byer - flere billige boliger og en vej ud af hjemløshed" blev indgået i november 2021 med et snævert flertal. Foto: Bjarke ørsted/Ritzau Scanpix
Sofie Ewertsen Nissen

Et smalt flertal fejrede i november sidste år en stor social- og boligpolitisk aftale, der skal afskaffe langvarig hjemløshed i Danmark. Men blot et år senere er det smalle flertal bag aftalen væk.

Partierne bag aftalen kan på grund af det netop overståede folketingsvalg nu kun mønstre 79 mandater sammenlignet med de 92 mandater, der var bag aftalen tidligere.

Boligaftalen er på plads. Men jeg er da nervøs for den sociale del af aftalen.

Bo Heide-Jochimsen
Direktør, Projekt Udenfor

Aftalen består i at skaffe 4.050 billige boliger og lave nye regler, der skal tilskynde kommunerne til at hjælpe borgere ud af hjemløshed gennem støtte i eget hjem i stedet for ophold på herberger.

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00