Kaare Dybvad savner forum for hovedstadens byudvikling

Regeringen vil udpege områder i hovedstaden, der skal omdannes fra erhverv til bolig, og Kaare Dybvad (S) vil inddrage borgmestrene, men har ikke lagt sig fast på, hvor meget de skal bestemme. Og så vil indenrigs- og boligministeren sikre, at Lynetteholmen ikke bliver en kopi af Carlsbergbyen.

Onsdag fremlagde Kaare Dybvad sammen med tre ministerkolleger regeringens udspil 'Grønne byer og en hovedstad i udvikling'. Indenrigs- og boligministeren vil inddrage hovedstadsborgmestrene i dialogen, men har ikke lagt sig fast på, hvor meget regeringen selv vil bestemme.
Onsdag fremlagde Kaare Dybvad sammen med tre ministerkolleger regeringens udspil 'Grønne byer og en hovedstad i udvikling'. Indenrigs- og boligministeren vil inddrage hovedstadsborgmestrene i dialogen, men har ikke lagt sig fast på, hvor meget regeringen selv vil bestemme.Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget
Kasper Kaasgaard

I et nyt udspil kommer regeringen med sit bud på en retning for byudviklingen i hovedstadsområdet. 

Ud over konkrete projekter som Køge Bugt Strandpark og øget mulighed for at anlægge idrætsfaciliteter foreslår den socialdemokratiske regering en nytænkning af fordelingen mellem erhverv og bolig i og omkring København.

”I 1960’erne lavede man meget store industriområder på Vestegnen, men mange af virksomhederne er i dag andre, mere videnstunge virksomheder, som dog stadig har produktion. For at de fortsat kan ligge i hovedstaden, er der brug for arealer, hvor man kan larme. Det kan man ikke, hvis der bor folk ved siden af,” siger indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad (S).

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00