Ny temadebat: Kan renovering være genvejen til grønnere bygninger?

Fagfolk, interessenter og politikere vil i den kommende tid debattere, hvorvidt renovering kan være en genvej til den grønne omstilling af bygningsmassen.

Aktører skal debattere, hvorvidt strategien for bæredygtigt byggeri manglede et uforløst, grønt potentiale i renovering, genanvendelse og energieffektiviseringer af opførte bygninger. 
Aktører skal debattere, hvorvidt strategien for bæredygtigt byggeri manglede et uforløst, grønt potentiale i renovering, genanvendelse og energieffektiviseringer af opførte bygninger. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Rasmus Straka Skjødt

Da Danmark i foråret fik en strategi for bæredygtigt byggeri, løb det nye loft over CO2-udledningen fra nybyggeriet med store dele af opmærksomheden.

Loftet skal sikre, at der fra 2023 gennemføres grundige analyser af såvel materialeforbrug, anlægsfase og energieffektivitet i hele bygningernes levetid, når der opføres nybyggeri, og loftet blev af både industrien og partierne beskrevet i rosende vendinger.

Men manglede strategien et uforløst, grønt potentiale i renovering, genanvendelse og energieffektiviseringer af de bygninger, der allerede er blevet opført? Hvordan kan potentiale i så fald bedst udnyttes? Hvad står i vejen for, at det bliver realiseret? Og hvem har ansvaret?

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00