Opsamling på temadebat: Kan renovering være genvejen til grønnere bygninger?

Altingets temadebat om renovering som en genvej til den grønne omstilling af bygningsmassen slutter. Her er et overblik over deltagernes debatindlæg.

Altinget har givet ordet til fagfolk, interessenter og politikere og spurgt, om renovering kunne være en genvej til den grønne omstilling af bygningsmassen.
Altinget har givet ordet til fagfolk, interessenter og politikere og spurgt, om renovering kunne være en genvej til den grønne omstilling af bygningsmassen.Foto: Anne Bæk/Ritzau Scanpix
Rasmus Straka Skjødt

Da Danmark i foråret fik en strategi for bæredygtigt byggeri, løb det nye loft over CO2-udledningen fra nybyggeriet med store dele af opmærksomheden.

Men manglede strategien et uforløst, grønt potentiale i renovering, genanvendelse og energieffektiviseringer af de bygninger, der allerede var blevet opført? Hvordan kunne potentialet i så fald bedst udnyttes? Hvad stod i vejen for, at det blev realiseret? Og hvem havde ansvaret?

Altinget By og Bolig gav i en temadebat ordet til fagfolk, interessenter og politikere og spurgte, om renovering kunne være en genvej til den grønne omstilling af bygningsmassen.

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00