Opsamling: Smarte byer har et stort potentiale, men kræver kritisk tilgang

OPSAMLING: De seneste måneder har flere debattører diskuteret potentialer og udfordringer ved fremtidens smarte byer på Altinget By og Bolig. Vi giver dig her en opsamling på debatten.

Teknologi i byerne har et stort potentiale for at gøre livet nemmere for borgerne, men er også fyldt med etiske problemstillinger. 
Teknologi i byerne har et stort potentiale for at gøre livet nemmere for borgerne, men er også fyldt med etiske problemstillinger. Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

Etiske udfordringer, udnyttelse, overvågning, kompleks, stort potentiale og innovative løsninger.

Sådan er fremtidens smarte byer blevet beskrevet de seneste to måneder, hvor en række teknologieksperter, arkitekter og byplanlæggere på Altinget By og Bolig har diskuteret muligheder og udfordringer ved smart cities.

Begrebet, der dækker over teknologiens indtog i vores byer, har i en længere periode være et varmt emne. Det er nemlig muligt ved hjælp at teknologi at automatisere gadebelysningen, styre trafikken i lyskryds og gøre det nemmere at finde parkeringsmuligheder. Men ifølge mange af debattens aktører bringer den øgede digitalisering af byerne visse etiske udfordringer med sig. Derfor, lyder det i flere af debattens indlæg, skal man gå kritisk til brugen af teknologi i vores byer.

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00