Realdania udgiver bog om sin fortid

PENGE TIL HUSE: Realdania har i bogform udsendt historien om realkreditinstituttet RealDanmarks transformation til selvejende, filantropisk virksomhed.
Rasmus Nielsen

Selvfølgelig er den bog flot. 250 sider gennemillustreret og gennemlayoutet bog i stift bind, der fortæller historien om en realkreditvirksomhed, der i 2000 blev forvandlet til en privat, selvejende filantropisk virksomhed -  Realdania.

Bogen "Penge til Huse" er skrevet af cand.scient.pol. og adj. professor ved CBS Jørgen Nue Møller, der i 18 år var medlem af bestyrelsen for Kreditforeningen Danmark, Realkredit Danmark og Realdania, heraf 14 år som formand.

Nue Møller trækker kort de historiske tråde tilbage til etableringen af det første realkreditinstitut i Danmark for over 200 år siden, men der er dog i al væsentligt tale om en nutidshistorie, der dækker perioden fra 1970, hvor en nye realkreditlov blev vedtaget, frem til 2007.

I deres forord skriver formand Jesper Nygård og adm. direktør Flemming Borreskov:

"Vi får beskrevet overgangen fra finansiel virksomhed til filantropisk virksomhed og de overvejelser, der lå bag denne transformation, herunder hvordan den demokratiske styreform blev virkeliggjort, og hvordan medlemmerne vælger et repræsentantskab til at kontrollere og føre tilsyn med ledelsen og den formue, som Folketinget med loven i 1989 havde besluttet ikke kunne udloddes til medlemmerne." 

i bogen er der også interviews med en række personer, der har været tæt på Realdanias tilblivelse og virke, bl.a. tidligere boligminister Erling Olsen (S).

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Flemming Borreskov

Grundlægger og præsident, Catalytic Society
cand.polit. (Københavns Uni. 1976)

Jørgen Nue Møller

Adj. professor, CBS, fhv. adm. direktør i KAB, fhv. sekretariatschef i KL, fhv. formand, Realkredit Danmark og Realdania og fhv. næstformand, Danske Bank
cand.scient.pol. (Aarhus Uni. 1971)

0:000:00