Wammen vil spare på byggeri og konsulenter i kommuner og regioner

Regeringen går til økonomiforhandlinger med kommuner og regioner med krav om nye konsulentbesparelser og mindre byggeri. Det skal frigøre økonomi til grøn omstilling og en ekstracheck til inflationsramte borgere.

Tirsdag startede økonomiforhandlinger mellem regeringen og Danske Regioner og KL. Fra regeringens sider deltager udover finansminister Nicolai Wammen (S) sundhedsminister Magnus Heunicke (S) og den nye indenrigs- og boligminister Christian Rabjerg Madsen (tv.).
Tirsdag startede økonomiforhandlinger mellem regeringen og Danske Regioner og KL. Fra regeringens sider deltager udover finansminister Nicolai Wammen (S) sundhedsminister Magnus Heunicke (S) og den nye indenrigs- og boligminister Christian Rabjerg Madsen (tv.). Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Kim Rosenkilde

Renovering af skoler, sygehuse og lokale veje kan blive udskudt, hvis regeringen kommer igennem med sine krav til dette års økonomiforhandlinger med kommuner og regioner.

Tirsdag mødtes ministre fra regeringen med repræsentanter fra KL og Danske Regioner for at ridse banen op for en kommende aftale om de økonomiske rammer for kommunerne og regionerne i 2023.

Anføreren på regeringsholdet er finansminister Nicolai Wammen (S). Han gjorde det klart, at regeringen går efter at få sænket de anlægsrammer, som afgør hvor mange penge kommuner og regioner må bruge på at bygge og renovere.