Debat

Charlie Hebdos chefredaktør: Med koranlov bliver Danmark allieret med Taliban og Irans præstestyre

Loven mod koranafbrændinger åbner for alle mulige former for censur og går stik imod århundreders kamp for åndsfrihed, skriver chefredaktøren for det franske satiriske magasin Charlie Hebdo.

Med regeringens koranlov sættes der spørgsmålstegn ved selve hjørnestenen i vores moderne demokratier, skriver Charlie Hebdos chefredaktør Gérard Biard.
Med regeringens koranlov sættes der spørgsmålstegn ved selve hjørnestenen i vores moderne demokratier, skriver Charlie Hebdos chefredaktør Gérard Biard.Foto: Arthur J. Cammelbeeck
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Den danske regering fremsatte 1. september  et lovforslag i Folketinget, der vil "kriminalisere utilbørlig behandling af genstande af væsentlig religiøs betydning for et trossamfund".

Hvis dette lovforslag bliver lov, vil blasfemiparagraffen, som ellers blev ophævet i 2017, blive genindført.

Danske myndigheder håber at dæmpe den vrede, der er opstået efter offentlige afbrændinger af koranen de seneste uger i København og Stockholm.

Den nye lovgivning vil blive optaget i kapitel 12 i den danske straffelov, der omhandler forbrydelser mod statens sikkerhed.

Med denne lov bliver den danske regering både allieret og tjener for det iranske regime og Taliban-styret

Gérard Biard
Chefredaktør, Charlie Hebdo

Denne beslutning vil få alvorlige konsekvenser, da den legitimerer blasfemibegrebet og åbner døren for alle former for censur.

Det står i modsætning til 200 års kamp fra europæiske intellektuelle, kunstnere og politiske ledere for at adskille det offentlige liv fra religionerne og deres doktriner for at frigøre den enkeltes tanke- og ytringsfrihed.

Hvad er det næste?

Danmarks justitsminister, Peter Hummelgaard (S), beskriver afbrændingen af koranen som "grundlæggende foragtelig og usympatisk".

Denne opfattelse, der er baseret på subjektive opfattelser (foragtelig og usympatisk), baner vejen for hele spektret af censur.

Hvilken lov vil de danske myndigheder nu vedtage, når andre grupper af enkeltpersoner kræver et forbud mod udtalelser, som de finder "foragtelige og usympatiske"?

I virkeligheden er denne særlov beregnet til at undgå det grundlæggende spørgsmål bag bogafbrændingerne: Hvorfor føler folk behov for offentligt at brænde religiøse tekster som koranen?

Blå bog

Gérard Biard

  • Født 4. august 1959
  • Tilknyttet Charlie Hebdo siden 1992
  • Chefredaktør for Charlie Hebdo siden 2004
  • Befandt sig i London under terrorangrebet mod Charlie Hebdo i 2015

 

Den danske regering er fej

Den danske regering udviser stor fejhed ved at foregive, at den ikke forstår betydningen af disse handlinger.

Når folk brænder koranen, kan det være af dårlige grunde, men det kan også være af gode grunde: for at protestere mod totalitære regimer i lande som Iran og Afghanistan, hvor denne religiøse bog bruges til at terrorisere hele befolkninger og til at slå al modstand ned. Iranske kvinder, der nægter at bære slør, er skyldige i blasfemi. Afghanske kvinder forfølges af Taliban, blot fordi de ønsker at gå i skole.

Ved at vedtage denne lov bliver den danske regering medskyldig i disse tyranniske, morderiske regimer, hvis magt udelukkende hviler på total underkastelse under koranen.

Læs også

Med vedtagelsen af denne lov bliver den danske regering både allieret og tjener for det iranske regime og Taliban-styret.

I et demokrati er folket den eneste legitime magt.

I et demokrati kan alle former for magt udfordres, hånes og latterliggøres gennem den offentlige debat.

Med denne lov accepterer den danske regering at dele sin legitimitet med Gud og hans selvudråbte repræsentanter.

Med denne lov sættes der spørgsmålstegn ved selve hjørnestenen i vores moderne demokratier.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Peter Hummelgaard

Justitsminister, MF (S)
cand.jur. (Københavns Uni. 2012)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024