De højtuddannede kvinder forlader Radikale

VÆLGERPROFILER: Radikales andel af kvindelige og højtuddannede vælgere er faldet siden oktober. Partiet skal nu fokusere på klar kommunikation, så vælgernes opfattelse ikke sætter sig fast, siger tidligere radikal pressechef.

I kølvandet på efterårets krise i Radikale er det ikke blot partimedlemmer, der har vendt partiet ryggen. Partiet har også mistet kvindelige vælgere.
I kølvandet på efterårets krise i Radikale er det ikke blot partimedlemmer, der har vendt partiet ryggen. Partiet har også mistet kvindelige vælgere.Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Emma Qvirin Holst

Fredag sagde Ida Auken farvel og tak til Radikale, som hun har været medlem af siden 2014. 

Og hun lader ikke til at være den eneste kvinde, der vender partiet ryggen. 

Det viser en ny analyse af partiernes vælgere, som professor Kasper Møller Hansen har lavet for Altinget på baggrund af data fra Kantar Gallup og Epinion fra oktober, november og december. 

Dokumentation

Bag artiklens tal

Analysen er foretaget for Altinget af Kasper Møller Hansen, der er valgforsker og professor i statskundskab ved Københavns Universitet.

Den er baseret på i alt 9.072 interview foretaget af Kantar Gallup og Epinion, som er indsamlet i perioden fra 1/10-20 til 31/12-20.

Den er justeret for døde og nye vælgere og vægtet mod Altingets snit af decembers meningsmålinger.

Artiklen må citeres frit efter reglerne om god presseskik og med tydelig angivelse af Altinget som kilde. Gengives enkelte tal fra artiklen, skal det være med kildeangivelsen professor Kasper Møller Hansen for Altinget på baggrund af interviews gennemført af Kanter Gallup og Epinion.


Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00