Analyse af 
Kim Rosenkilde

Kommunalvalgets store drama handler mere om Mette Frederiksen end lokalpolitik

Trods overraskende borgmestersejre, tunge nederlag og spidsfindige konstitueringsaftaler, så blev de 98 kommunale valg i det store hele en udramatisk affære. Men som landspolitisk begivenhed sender de lokale stemmer rystelser gennem Christiansborg.

Både Socialdemokratiet, Venstre og Konservative fik sikret sig magten i lige så mange kommuner som ved tidligere valg. Alligevel var valget en gyser for både Mette Frederiksen (S) og Jakob Ellemann-Jensen.
Både Socialdemokratiet, Venstre og Konservative fik sikret sig magten i lige så mange kommuner som ved tidligere valg. Alligevel var valget en gyser for både Mette Frederiksen (S) og Jakob Ellemann-Jensen.Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Kim Rosenkilde

Snart er de sidste borgmesterposter på plads, og så vil kommunalvalget være et så godt som overstået kapitel på landets rådhuse.

Først skal de nye konstitueringsaftaler naturligvis lige besegles på et møde i kommunalbestyrelser og byråd. Men så er det ellers bare at gøre klar til at trække i arbejdstøjet for de lidt over 2.400 lokale politikere, der skal lede landets 98 kommuner de kommende fire år.

De har nok af opgaver ventende foran sig.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00