Så meget gik partierne frem og tilbage i de enkelte kommuner: DF fik kæberasler på Vestsjælland, mens V fik plaster på såret i Sønderborg

Ingen kan man måle sig med Venstres tilbagegang i Tønder og Socialdemokratiets fremgang i Holbæk. Udover for DF og Alternativet var der dog både gode og dårlige præstationer for alle partier på tværs af landet. Få overblikket her.

Blandt de landsdækkende partier fik Venstre den absolut største tilbagegang i Tønder Kommune, hvor den tidligere V-borgmester Henrik Frandsen (tv.) tog størstedelen af partiets stemmer med over til sine nye lokalliste, Tønderlisten.
Blandt de landsdækkende partier fik Venstre den absolut største tilbagegang i Tønder Kommune, hvor den tidligere V-borgmester Henrik Frandsen (tv.) tog størstedelen af partiets stemmer med over til sine nye lokalliste, Tønderlisten.Foto: Mikkel Berg Pedersen/Freelance/Ritzau Scanpix
Kim Rosenkilde

For nogle partier bød de netop overstående kommunalvalg på en perlerække af gode resultater. For andre må bundlinjen gøres op i spændet mellem det mindst og det mest ringe valg.

Tager man succeserne først, så kan Konservative konstatere at være gået frem i 92 af landets kommuner, mens der kun er registeret tilbagegang i seks kommuner.

Mest frem gik det i Læsø, Dragør, Rudersdal og Gribskov, hvor partiet opnåede en fremgang på 16 procentpoint eller derover. Værst i Hørsholm, hvor Morten Slotved og de lokale partifæller gik knap fem procentpoint tilbage.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00