Kristian Jensen: Ingen modsætning mellem skattelettelser og velfærd

FINANSLOV: Kristian Jensen (V) præsenterede i dag regeringens udspil til Finansloven for 2018. Og ifølge finansministeren er der både råd til skattelettelser og styrket kernevelfærd. 

Regeringen behøver ikke vælge mellem skattelettelser og velfærd.

Det mener finansminister Kristian Jensen (V), der torsdag formiddag præsenterede regeringens nye finanslovsforslag under overskriften ”Et trygt og sammenhængende Danmark”. 

”Den modsætning, som nogen prøver at stille op mellem velfærd og skattelettelser, er en myte,” sagde han og fortsatte:

”De muligheder, vi har, skyldes effekten at tidligere års reformer, og af det arbejde, der er gjort på tidligere finanslove over årene. Det giver mulighed for både at prioritere lavere skat, øget arbejdsudbud, som forlænger opsvinget, og at danskerne kan have god velfærd i de kommende år.”

På bundlinjen vil regeringens finanslovsudspil, der kommer som spidsen på den tre-trins-raket af skattelettelses-, erhvervs- og finanslovsudspil, regeringen har fremlagt i løbet af ugen, øge det offentlige forbrug med 0,5 procent. 

Det til trods for, at regeringen tirsdag præsenterede Jobreform II, der blandt andet indeholder skattelettelser til danskerne for 23 milliarder kroner.

Behov for arbejdskraft
På dagens pressemøde blev finansministeren spurgt, hvilke af de seneste dages mange forslag, der er vigtigst for regeringen. Og her var ingen tvivl.

”Det vil være en jobreform, der øger arbejdsudbudet. Det vil være vigtigt for os, at jobreformens fase to øger arbejdsudbudet. Vi vil hellere have, at vi får skabt større muskelkraft i dansk økonomi,” svarede Kristian Jensen. 

Dansk økonomi buldrer nemlig derudaf, og derfor kommer de danske virksomheder allerede næste år til at stå med en akut mangel på arbejdskraft.

Ellers må virksomhederne se mod Europa
Og det vil Kristian Jensen helst løse ved at øge arbejdsudbudet i Danmark. For ellers må de danske virksomheder i stedet finde arbejdskraften i Europa:

”Det er klart, at virksomhederne bliver nødt til at kigge ude i Europa, hvis ikke der kommer en tilførsel af dansk arbejdskraft,” sagde han og fortsatte:

”Jeg ønsker, at vi gør alt, hvad vi kan, for at få beskæftigelsessystemet til at fungere sådan, at den ledige kapacitet i Danmark kommer fra danske hænder og danske hoveder. Både fordi det styrker statskassen, men mest fordi det styrker de menneskers inklusion og inddragelse på arbejdsmarkedet.” 

Regeringen præsenterede tirsdag Jobreform II. Med den vil regeringen blandt andet give danskerne skattelettelser for 23 milliarder kroner. På den måde kan arbejdsudbudet øges med 7600 personer.

 

 

Forrige artikel Norsk valggyser i sigte Norsk valggyser i sigte Næste artikel Regeringen er klar med sit finanslovsforslag: Her er hovedpunkterne Regeringen er klar med sit finanslovsforslag: Her er hovedpunkterne
Så fik regeringen sin første møguge

Så fik regeringen sin første møguge

ANALYSE: Roderi med udligningsreformen, en afvigelse fra den stramme asylpolitik og Mette Frederiksens afbud til 1. maj i Fælledparken gav en rigtig dårlig uge for en regering, der hidtil har kørt som smurt.