#dkpol: LA er ikke døde, men heller ikke levende

LA’erne mødes til landsmøde i denne weekend. Kan formand Vanopslagh puste nyt liv i dansk liberalisme? Det taler Jakob Nielsen og Esben Schjørring om i denne uges #dkpol, hvor de også kommer forbi regeringens klimaudspil, folkeafstemningen om forsvarsforbeholdet og den tyske kansler Olaf Scholz.

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Maja Sophie Simonsen

Altinget går live med podcasten #dkpol. Det sker på Hotel Cecil 17. maj. Her kan du både opleve gæster, overraskelser og politisk bar. Køb dine billetter på Ticketmaster lige her.

Alex Vanopslagh hører til sin generations bedste politikere. Men hans parti blev sønderbombet ved folketingsvalget i 2019 og mistede stærke politikere som Merete Riisager, Anders Samuelsen, Joachim B. Olsen og Simon Emil Ammitzbøll-Bille.

Med blot lidt mere end et år til næste folketingsvalg senest skal være afholdt, er opgaven klar for ham, når de lidt mere end 300 LA-partimedlemmer møder ind til landsmødet i Kolding denne weekend: LA skal finde sin eksistensberettigelse igen.

Her er der både gode og dårlige nyheder. Den gode nyhed er, at liberalisme i Danmark altid har levet i bølger af protest, der samler støtte til en kritik af velfærdsstaten. Den dårlige er, at når bølgen vokser sig stor og kommer tæt på regeringsmagten, falder og knuses den mod velfærdsstatens klipper. Kan Vanopslagh skabe og ride på en ny bølge?

Det taler Altingets chefredaktør, Jakob Nielsen, og politisk redaktør, Esben Schjørring, om i denne uges #dkpol. De kommer også forbi regeringens store grønne uge med ”Danmark kan mere 2” og udspillet til en CO2-skat. Og så er begge meget optagede af den tyske kansler Olaf Scholz' genvordigheder med Ukrainekrigen, hvor tyskerne igen er havnet i rollen som den modvillige hegemon.

Lyt med via afspilleren øverst i artiklen.


Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Alex Vanopslagh

Partileder, MF (LA)
cand.scient.pol. (København Uni. 2016)

Mette Frederiksen

Statsminister, MF, partiformand (S)
master i afrikastudier (Københavns Uni. 2009), ba.scient.adm. i samfundsfag (Aalborg Uni. 2007)

Olaf Scholz

Forbundskansler (SPD), Tyskland
Universität Hamburg

0:000:00