Lokalformand vil være formand for Nye Borgerlige: "Jeg er så absolut ikke enig med Pernille"

Nis Otto Kristensen, der er formand i Nye Borgerliges lokalforening i København, mener ikke, at partiet skal nedlægges. Han vil nu selv stå i spidsen for partiet.

Formandskandidat Nis Otto Kristensen tror stadig på, at Nye Borgerliges kan gøre stort comeback.
Formandskandidat Nis Otto Kristensen tror stadig på, at Nye Borgerliges kan gøre stort comeback.Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Johan Auken Alstrup

Det er ikke alle i Nye Borgerlige, der er med på at underskrive partiets dødsattest.

Partiets lokalformand i København, Nis Otto Kristensen, melder sig nu på banen som formand for at redde resterne af partiet, inden det er for sent.

Det skriver DR.

"Jeg er så absolut ikke enig med Pernille Vermund i, at partiet skal nedlægges," siger han til DR og fortsætter:

"Vi har stadig vores gamle projekt, og så kan det godt være, vi skal justere lidt på nogle ting. Men vi fortsætter derudaf."

Læs også

Kræver absolut flertal

Partiets formand og stifter, Pernille Vermund, smed onsdag en bombe i dansk politik, da hun meddelte, at hun har indstillet til Nye Borgerliges hovedbestyrelse, at partiet bør nedlægges. En indstilling, som hovedbestyrelsen ifølge Vermund har valgt at følge, og som partiets eneste andet folketingsmedlem, Kim Edberg Andersen, også bakker op om.

Det kræver to ekstraordinære generalforsamlinger, hvor to tredjedele af de stemmeberettigede begge gange skal stemme for at nedlægge partiet. Det skriver Berlingske.

Nis Otto Kristensen håber at stille op som formand ved den næste generalforsamling for at samle opbakning til at holde partiet i live.

Det er ikke første gang, den nye formandskandidat vækker opsigt.

I september kunne B.T. offentliggøre en flere minutter lang lydoptagelse, hvor Nis Otto Kristensen i et vredesudbrud forklarer, hvordan han vil give "en knytnæve lige i munden" på det tidligere partimedlem Per Mejlholm efter en længerevarende konflikt imellem de to. 

Nis Otto Kristensen har erkendt, at det er ham på optagelsen. Han har forklaret, at han gennem længere tid havde følte sig "forfulgt psykologisk" af Per Mejlholm, som han dengang over for B.T. beskrev som "sådan et menneske, der har Darth Vader på sin dørmåtte."

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Pernille Vermund

MF (LA), fhv. formand og stifter, Nye Borgerlige
cand.arch. (Kunstakademiets Arkitektskole 2001)

0:000:00