Mandatprognose er en socialdemokratisk gyser

Mette Frederiksens socialdemokrater smider hele 11 mandater i Altingets prognose baseret på det vægtede snit af målinger. Særligt en storkreds tegner til at blive en regulær slagmark.

Det kan ende som et uforudsigeligt og&nbsp;dramatisk opgør i Sjællands Storkreds, hvor Socialdemokratiet står til miste to mandater.&nbsp;Magnus Heunicke sidder solidt på sit mandat, men&nbsp;for Rasmus Horn Langhoff og flere andre&nbsp;kan kampen blive hård.<br>
Det kan ende som et uforudsigeligt og dramatisk opgør i Sjællands Storkreds, hvor Socialdemokratiet står til miste to mandater. Magnus Heunicke sidder solidt på sit mandat, men for Rasmus Horn Langhoff og flere andre kan kampen blive hård.
Foto: Ólafur Steinar Rye Gestsson/Ritzau Scanpix
Erik HolsteinKatrine Falk Lønstrup

Fire socialdemokratiske folketingsmedlemmer og en stærk ny kandidat, der slås om kun to mandater.

Det er situationen i en storkredsene, efter Socialdemokratiet har mistet mandater på stribe i de seneste meningsmålinger.  

Meningsmålingerne bliver altid studeret med stor iver af politikerne, men det er nogle gange muligt at abstrahere for de ubehagelige kendsgerninger, hvis ens parti er i tilbagegang. For det kan jo være, det ikke er ens eget mandat, der ryger.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00