Mette Thiesen: "Vi diskuterer ikke politik. For så er der fred. Jeg er ellers ret tæt med min søster"

BARNDOMMENS GADE: Kærlighed, tryghed og orden var følgesvende i Mette Thiesens barndom i Fredensborg. Så hvad gør man, når den politiske uenighed trækker frontlinjerne op?

Fortalt til Katrine Falk Lønstrup

"Jeg er vokset op i et venstreorienteret hjem. Mine forældre var tydeligt rundet af at have været unge i 1970'erne, og så var det vist helt, som det skulle være, at de først var venstresocialister og siden blev socialdemokrater. Vi diskuterede sjældent politik, men jeg kan huske, at det altså var Nyrup, der blev holdt på hjemme hos os dengang i 1990'erne, hvor det var et spørgsmål om enten Poul Nyrup Rasmussen eller Uffe Ellemann-Jensen. 

Det var især, når vi var på besøg hos min farmor og farfar, at politik blev et samtaleemne. Diskussionerne kunne blive ret ophedede, for min farfar stemte på Mogens Glistrup og Fremskridtspartiet – og det lå milevidt fra, hvad Socialdemokratiet stod for tidligere. Jeg husker tydeligt, at min farfar udfordrede mig på, hvad jeg havde med fra mine forældre – og når han talte, så lyttede jeg. 

Login