Nye Borgerlige indkalder til hovedbestyrelsesmøde om formandsskifte

I sidste uge meddelte Pernille Vermund, at hun stopper som partiformand for Nye Borgerlige. Nu har partiet indkaldt til ekstraordinært hovedbestyrelsesmøde, hvor det kommende forløb skal tilrettelægges.

Pernille Vermund ved Nye Borgerliges seneste årsmøde i november 2022. Senest ved næste årsmøde skal partiet have valgt en ny formand.
Pernille Vermund ved Nye Borgerliges seneste årsmøde i november 2022. Senest ved næste årsmøde skal partiet have valgt en ny formand.Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix
Cecilie Fischer

Nye Borgerlige har indkaldt til ekstraordinært hovedbestyrelsesmøde. Her skal partiet diskutere, hvordan valget af en ny formand skal forløbe. Mødet bliver afholdt tirsdag i næste uge klokken 16.

Det har Nye Borgerliges sekretariatschef Lars Eldrup oplyst til B.T.

I sidste uge meddelte formand Pernille Vermund, at hun stopper på posten.

Pernille Vermund har tidligere sagt, at hun ikke har i sinde at "gro fast på Christiansborg", og at hun derfor blot ønskede at sidde i Folketinget i en eller to valgperioder.

Den nye partiformand skal findes på partiets årsmøde til oktober, medmindre hovedbestyrelsen indkalder til et ekstraordinært årsmøde inden da. Hvis bestyrelsen vælger at indkalde til et årsmøde, skal det afholdes inden for 60 dage. Det står der i partiets vedtægter.

Der er fortsat ikke nogen kandidater, der har meldt sig på banen.

Flere politiske analytikere har dog peget på Lars Boje Mathiesen som en mulig arvtager. Han har siddet i Folketinget for Nye Borgerlige siden 2019. Han har blandt andet gjort sig bemærket som en hård kritiker af den tidligere regerings corona-restriktioner. Andre har fremhævet den nyvalgte Mikkel Bjørn som en mulig formandskandidat.

Den 26-årige Mikkel Bjørn bliver ofte beskrevet som en repræsentant for den nationalkonservative fløj i partiet.

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Pernille Vermund

MF (LA), fhv. formand og stifter, Nye Borgerlige
cand.arch. (Kunstakademiets Arkitektskole 2001)

Lars Boje Mathiesen

MF (løsgænger), Folketinget, fhv. partiformand og MF, Nye Borgerlige
Lærer

Mikkel Bjørn

MF (DF), formand, Indfødsretsudvalget
lærer (Jelling seminarium 2020)

0:000:00