Trods strammerkurs: S stemmer oftere sammen med Radikale end DF

UDLÆNDINGE: Socialdemokratiet og Radikale stemmer sammen i seks ud af ti afstemninger på udlændingeområdet. Vi kan samarbejde om integration og overholdelse af konventionerne, men ellers er uenigheden stor, lyder det fra Mattias Tesfaye (S).

I seks ud af ti afstemninger på udlændinge- og integrationsområdet har S og R stemt sammen, viser ny opgørelse.
I seks ud af ti afstemninger på udlændinge- og integrationsområdet har S og R stemt sammen, viser ny opgørelse.Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Anders Redder

Når snakken falder på asyl- og migrationspolitik, indfødsret, familiesammenføring og opholdstilladelse, er vi meget uenige.

Mattias Tesfaye
Udlændingeordfører, S

Uenighederne mellem Radikale og Socialdemokratiet er så afgrundsdybe, at partierne efter et kommende valg ikke kan indgå i et regeringssamarbejde.

Sådan har meldingen fra lydt siden grundlovsdag, hvor skilsmissen mellem de to partier blev stadfæstet af Mette Frederiksen, der udpegede udlændingepolitikken som den "primære forhindring" for et regeringssamarbejde de to partier imellem.

Uenighederne til trods viser en ny opgørelse, at Socialdemokratiet og Radikale i de fleste tilfælde faktisk er enige om udlændingepolitikken.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00