Ugens målinger: Kongehuset, menneskerettigheds-konventionen og rødt flertal

MÅLINGER: Altinget bringer de målinger, der har været bragt i den forgangne uge. I denne uge om danskernes opbakning til Kongehuset og menneskerettighedskonventionen samt om rødt flertal i nyeste målinger.

Her får du et overblik over de seneste målinger, der har været bragt.

Mere end hver tredje dansker ønsker at ændre Kongehusets rolle i det danske samfund
I en ny måling foretaget af Norstat for Altinget svarer 28 procent af de adspurgte, at der er behov for at modernisere Kongehuset og finde en ny form. 10 procent mener, at Kongehuset helt skal afskaffes som institution og Danmark i stedet bør være en republik. Modsat svarer 57 procent, at Kongehuset skal besvares i sin nuværende form. 5 procent svarer "ved ikke".

Opbakningen til menneskerettighedskonventionen på vippen
48 procent af de adspurgte mener, at Danmark bør udtræde af menneskerettighedskonventionen, hvis det ikke bliver nemmere at udvise kriminelle uden dansk statsborgerskab. Modsat mener 34 procent, at man ikke bør udtræde, mens 18 procent svarer "ved ikke". Det viser en ny måling foretaget af Norstat for Altinget.

Rødt flertal
I den nyeste meningsmåling foretaget af Voxmeter for Ritzau står rød blok til flertal med 51,0 procent af stemmerne mod blå bloks 48,8 procent. Socialdemokratiet står til at blive største parti her med 26,5 procent, mens Dansk Folkeparti står til 19,2 procent, og Venstre står til 18,5 procent.

I den nyeste TNS Gallup-måling foretaget for Berlingske står rød blok til 50,7 procent, mens blå blok står til 49,4 procent. Socialdemokratiet står til 26,7 procent. Dansk Folkeparti står til 19,9 procent, mens Venstre står til 17,6 procent.

 

Login