Corona ændrer spillereglerne, men der kommer et Folkemøde i 2021

PLANLÆGNING: Der kommer et Folkemøde i 2021, forsikrer formanden. Men det bliver en anderledes og mere digital oplevelse, når der skal tales politik næste sommer på Bornholm. For arrangørerne bliver det med en mere fleksibel tilmelding, og en skæringsdato, hvor rammerne lægges fast.

Folkemødets hovedscene på cirkuspladsen i Allinge vil fortsat være central - også i en mere digital udgave af Folkemødet.
Folkemødets hovedscene på cirkuspladsen i Allinge vil fortsat være central - også i en mere digital udgave af Folkemødet.Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Simon Engell Kjøller

Politiske debatter, propfyldte telte, snakke over en fadøl, musik og sang.

Sådan kendes Folkemødet normalt, når demokratifestivalen i midten af juni samler tusindvis af borgere, politikere og interesseorganisationer.

Men det kan blive et anderledes Folkemøde næste år, når der for tiende gang bydes velkommen på cirkuspladsen i Allinge på Solskinsøen.

Dokumentation

Folkemødet 2021

Det tiende Folkemødet skulle have været afholdt i juni 2020, men blev som meget andet aflyst grundet coronavirus. Derfor afholdes Folkemødet for tiende gang den 17.-20. juni 2021.

Arrangører kan fra i dag tilmelde sig Folkemødet 2021, og opfordres til at gå flere sammen om at lave debatarrangementer. Den præcise form og forventninger til størrelsen af Folkemødet i Allinge præsenteres først den 1. marts.

Foreningen Folkemødet arbejder med en række tiltag, der kan sikre afholdelsen af de vigtige debatter og events. Med værktøjer som mere plads mellem gæster og events, faste siddepladser, eventuelle begrænsninger i antallet af fysiske arrangementer i Allinge, brug af nye nærområder, zoneopdeling, deltagertilmelding og publikumsbegrænsning samt en ny digital platform.

Historien bag Folkemødet

Folkemødet finder sted hvert år torsdag til søndag i uge 24 i Allinge på Bornholm. Det første Folkemøde blev afholdt i 2011 af Bornholms Regionskommune med inspiration fra svenske Almedalsveckan i Visby på Gotland.

I marts 2016 besluttede Kommunalbestyrelsen at udskille Folkemødet fra Bornholms Regionskommune. Foreningen Folkemødet blev stiftet i april, og per 1. januar 2017 overgik Folkemødet rent formelt fra at være et kommunalt projekt til Foreningen Folkemødet.

Den nye bestyrelsesformand, Vibe Klarup, har siddet i bestyrelsen siden Foreningen Folkemødet blev stiftet i 2016. I januar 2020 blev hun udpeget som ny formand for Rådet for Socialt Udsatte og er desuden direktør for Hjem til Alle Alliancen.

I august 2020 fik Folkemødets sekretariat Camilla Laudrup som ny direktør, efter Mads Akselbo Holm i april 2020 meddelte sin fratrædelse.

Bestyrelsesformænd for Foreningen Folkemødet

  • Vibe Klarup (fra sep. 2020)
  • Jann Sjursen (2019-2020)
  • Winni Grosbøll (2018-2019) fungerende formand
  • Michael Valentin (2016-2018)

Kilde: Folkemødet


Altinget logoCivilsamfund
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget civilsamfund kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her








0:000:00