Joy Mogensen rækker hånd ud til kriseramt Folkemødet

HJÆLP: "Jeg vil gerne prøve at finde en løsning," lyder det nu fra kulturministeren, og støttepartierne melder sig også klar til at kigge på mulighederne for det trængte folkemøde.

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Simon Engell KjøllerMaja Hagedorn

Folkemødet er et skridt tættere på en afklaring af spørgsmålet om, hvorvidt politikerne vil komme den økonomisk nødstedte demokratifestival til undsætning.

Efter flere måneder uden konkrete meldinger fra regeringen har kulturminister Joy Mogensen (S) med egne ord rakt hånden op.

"Jeg vil indkalde kulturordførerne til en drøftelse af, hvordan vi kan bakke op om Folkemødet i 2021," siger hun og tilføjer:

Dokumentation

Historien bag Folkemødet

Folkemødet finder sted hvert år torsdag til søndag i uge 24 i Allinge på Bornholm. Det første Folkemøde blev afholdt i 2011 af Bornholms Regionskommune med inspiration fra svenske Almedalsveckan i Visby på Gotland.

I marts 2016 besluttede Kommunalbestyrelsen at udskille Folkemødet fra Bornholms Regionskommune. Foreningen Folkemødet blev stiftet i april, og per 1. januar 2017 overgik Folkemødet rent formelt fra at være et kommunalt projekt til Foreningen Folkemødet.

Den nye bestyrelsesformand, Vibe Klarup, har siddet i bestyrelsen siden Foreningen Folkemødet blev stiftet i 2016. I januar 2020 blev hun udpeget som ny formand for Rådet for Socialt Udsatte og er desuden direktør for Hjem til Alle Alliancen.

I august 2020 fik Folkemødets sekretariat Camilla Laudrup som ny direktør, efter Mads Akselbo Holm i april 2020 meddelte sin fratrædelse.

Det tiende Folkemødet skulle have været afholdt i juni 2020, men blev som meget andet aflyst grundet coronavirus. Derfor afholdes Folkemødet for tiende gang den 17.-19. juni 2021.

Bestyrelsesformænd for Foreningen Folkemødet

Vibe Klarup (fra sep. 2020)
Jann Sjursen (2019-2020)
Winni Grosbøll (2018-2019) fungerende formand
Michael Valentin (2016-2018)

Kilde: Folkemødet


Altinget logoCivilsamfund
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget civilsamfund kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her








0:000:00