EL og SF gør nyt forsøg på at sikre særlig model for medarbejdereje i iværksætterforhandlinger

Lisbeth Bech-Nielsen og Pelle Dragsted vil bringe en EOT på bordet igen i iværksætterforhandlingerne, efter det mislykkede, at få den særlige konstruktion for medarbejdereje inkluderet i aftalen om demokratiske virksomheder.

En dansk EOT bliver et af Enhedslistens hovedforslag i iværksætterforhandlingerne, lyder det fra partiets politiske ordfører, Pelle Dragsted. Arkivfoto. 
En dansk EOT bliver et af Enhedslistens hovedforslag i iværksætterforhandlingerne, lyder det fra partiets politiske ordfører, Pelle Dragsted. Arkivfoto. Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Christoffer Lund-Hansen

SF og Enhedslisten har ikke haft held til at presse en dansk udgave Employee Ownership Trust (EOT), som er en særlig konstruktion for medarbejdereje, ind i den politiske aftale om bedre vilkår for demokratiske virksomheder.

Derfor vil partierne gøre et nyt forsøg i de kommende iværksætterforhandlinger. 

"Vi ærgrer os over at aftalen ikke følger op på den vigtige anbefaling om at skabe økonomiske incitamenter for at overdrage virksomheder til medarbejdereje ved generationsskifter," lyder det fra Enhedslistens politiske ordfører, Pelle Dragsted, der tilføjer:

0:000:00