Tænketank revser regeringen for nøl i sag om demokratiske virksomheder: “Det er et problem”

Det kan skade både væksten og den klimamæssige bæredygtighed, hvis regeringen bliver ved at udskyde forhandlingerne om bedre vilkår for demokratiske virksomheder, lyder kritikken fra Tænketanken Demokratisk Erhverv. “Det er så vigtigt, at der følges op på de her anbefalinger – og at de implementeres," lyder det.

Andreas Pinstrup Jørgensen (m.f.) er direktør for organisation og medlemmer i Tænketanken Demokratisk Erhverv. Arkivfoto.
Andreas Pinstrup Jørgensen (m.f.) er direktør for organisation og medlemmer i Tænketanken Demokratisk Erhverv. Arkivfoto.Foto: Tænketanken Demokratisk Erhverv
Line Høvik Søby

“Hver gang regeringen mister fokus på demokratiske virksomheder, risikerer Danmark at miste arbejdspladser og potentielt vækst.” 

Sådan lyder advarslen fra Andreas Pinstrup Jørgensen, som er direktør for organisation og medlemmer i Tænketanken Demokratisk Erhverv.

Når man glemmer at fokusere på de virksomheder, er det et problem.

Andreas Pinstrup Jørgensen
Direktør for organisation og medlemmer, Tænketanken Demokratisk Erhverv

Udmeldingen kommer, da regeringen ved oktobers begyndelse stadig ikke har præsenteret sit politiske om demokratiske virksomheder, der skulle være kommet i midten af 2023.

Altinget logoCivilsamfund
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget civilsamfund kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00