Folkekirkens Nødhjælp vil “walk the talk” og kompensere for deres historiske klimabelastning

Kan man købe klimakompensation for sine historiske udledninger uden at blive anklaget for greenwashing? Det mener Folkekirkens Nødhjælp godt, man kan. For det nytter ikke noget at forlange, at regeringer og virksomheder tager historisk ansvar uden at gøre det selv, lyder devisen.

For at kompensere for organisationens udledninger gennem 100 år planter Folkekirkens Nødhjælp nu 280.000 træer i Uganda.
For at kompensere for organisationens udledninger gennem 100 år planter Folkekirkens Nødhjælp nu 280.000 træer i Uganda.Foto: Folkekirkens Nødhjælp
Christina Houlind

Hvis man som ngo slår på tromme for, at regeringer og virksomheder tager ansvar for deres historiske andel i klimakrisen, bliver man også nødt til at gøre det selv.  

Det er rationalet bag, at Folkekirkens Nødhjælp nu vil kompensere for de udledninger, de selv står bag gennem deres 100-årige virke.  

“Vi har gjort meget godt, men vi er også nødt til at anerkende, at vi har været en del af problemet,” siger Mattias Söderberg, der er chefrådgiver i Folkekirkens Nødhjælp og en af dem, som har arbejdet indgående med rapporten bag beregningerne af ngo’ens historiske udledning.  

Altinget logoCivilsamfund
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget civilsamfund kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her








0:000:00