Genvalgt: Coop-formand modstår stormvejr

FORMANDSVALG: Lasse Bolander er sikret tre år mere som formand for Coop efter kampvalg på weekendens landsrådsmøde. 

Coops formand de næste tre år hedder fortsat Lasse Bolander.

Det var ellers ikke givet, efter at det stod klart, at hele tre udfordrere ville forsøge at vippe Lasse Bolander af pinden efter længere tids intern uro.

På weekendens landsrådsmøde fik 49-årige Lasse Bolander dog 62 af de 123 stemmer, mens Lars Fournais fik 39, Mikkel Irminger Sarbo fik 22 og Christian Christensen fik 0.

Særligt brugsforeningerne har langet kraftigt ud efter Lasse Bolander, blandt andet på grund af en Samvirke-forside om brug af pesticider, regnskabstal og diskussioner om Lasse Bolanders dobbeltrolle som formand for både Coop Amba og Coop Danmark A/S.

Samtidigt har der været store diskussioner om den fremtidige strategi og beskyldninger om for meget topstyring.

Lars Fournais gik da også blandt andet til valg på at indføre mere lokal selvbestemmelse og på at have fokus på at styrke kerneforretningen.

Lasse Bolander slog blandt andet på flere af de nyere tiltag med takeaway, færdigretter og måltidskasser.

Det er Coops landsråd på 124 medlemmer, der som Coops øverste myndighed vælger formand og bestyrelse for Coop amba. Landsrådsmedlemmerne vælges af Coops lokale bestyrelser.

Forrige artikel Fra fond til forsker: Novo-millioner skal styrke naturfag på skolerne Fra fond til forsker: Novo-millioner skal styrke naturfag på skolerne Næste artikel Civilt overblik: Hvad har borgerinddragelse og campingvogne med hinanden at gøre? Civilt overblik: Hvad har borgerinddragelse og campingvogne med hinanden at gøre?